Волинь – у трійці кращих в акції «Серце до серця»

Волинь – у трійці кращих в акції «Серце до серця»
В рамках VIII Всеукраїнської акції «Серце до серця», що присвячена збору коштів для дітей з вадами слуху, на Волині вдалося зібрати 434 299 гривень. За цим показником наша область є третьою в Україні.

Про це йшлося на прес-конференції за участю регіональних представників Всеукраїнського благодійного фонду «Серце до серця» у Луцьку 9 липня.

Обласний координатор фонду Богдан Іщук розповів, що акція тривала з 7 по 28 квітня. На Волині її організаторами виступили благодійний фонд «Серце до серця», громадські організації «Студентська рада Волині», «Центр ефективної комунікації», «Ми плюс» та «Молодіжна платформа».

Іщук зазначив, що зібрана сума – 434 299 гривень – це третій результат серед усіх регіонів України, де проходила ця акція. Більше зібрали тільки у Вінницькій (724 тисячі 255 гривень) та Закарпатській (454 тисячі 72 гривні) областях. Найменше зібрала Івано-Франківька область: 1 тисячу 64 гривні.

«Для того, щоб провести акцію в деяких районах нам не вистачало ресурсів, тому ми вдячні за підтримку акції облдержадміністрації на рівні районів», - відзначив Богдан Іщук.

Найкращі результати показали міста Луцьк, Володимир-Волинський, Ковель, Старовижівський та Любешівський райони.

Представник благодійного фонду «Серце до серця» у місті Ковелі Неля Васковець розповіла, що до збору коштів у їх місті доєдналися навчальні заклади, підприємства, громадськість.

Як зазначила Васковець, Ковельський медичний коледж для того, що зібрати кошти, проводив флеш-моби. «Студенти вийшли у місто та безкоштовно вимірювали людям тиск, за це кожен міг вкинути гроші в скриньку та отримати «сердечко», - розповіла вона.

Богдан Іщук розповів, що у цьому році до збору коштів в області долучилися дві тисячі волонтерів. «Це рекорд для Волині, і один з найбільших результатів по Україні», - зазначив він.

За словами Іщука ці кошти підуть на встановлення спеціальних слухових апаратів для хворих діток. «На даний час у наші області зареєстровано 345 дітей з такими проблемами, 123 дитини стоять на черзі, 33 дитини отримали такі апарати за кошти держбюджету».

Організатори благодійної акції сподіваються, що коштів вистачить щоб закупити всі необхідні апарати, однак, за словами Іщука, все залежить від вартості, що може коливатися від 1200 гривень до 7000 гривень.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.