На Волині за три дні різко зросла завантаженість «коронавірусних» ліжок в лікарнях

На Волині за три дні різко зросла завантаженість «коронавірусних» ліжок в лікарнях
Станом на 18 серпня на Волині показник завантаженості ліжок хворими на коронавірус та людьми з підозрою становить 72,6%.

Про це під час брифінгу повідомила виконувач обов’язків начальника управління охорони здоров'я облдержадміністрації Людмила Тимощук.

За її словами, епідситуація із коронавірусом на Волині погіршилася.

Одна із ознак цього – різке збільшення завантаженості ліжок у лікарнях. Людмила Тимощук додала, що ще 14 серпня цей показник на Волині становив 32%, тоді як за три дні зріс до 72,6%.

«Це говорить про те, що перебіг хвороби став важчим і люди змушені перебувати на стаціонарному лікуванні», - зауважила посадовець.

За її інформацією, у Волинській обласній інфекційній лікарні із 121 одного «коронавірусного» ліжка 114 – зайняті.

«Це майже 100%. Ми проводимо роботу для того, щоб розширити межі», - додала Тимощук.

У Волинській обласній клінічній лікарні із 141 ліжка зайнято 57. Але тут перебувають вкрай важкі пацієнти. У інших медзакладах першої хвилі зайняті від 50 до 80% ліжок, передбачених для хворих на коронавірус та людей з підозрою.

Станом на 18 серпня у реанімації на Волині перебувають 16 пацієнтів з коронавірусом, троє – на апараті штучної вентиляції легень. До слова, у попередні тижні не було пацієнтів на апаратах ШВЛ.

Людмила Тимощук зауважила, що область проситиме Міністерство охорони здоров’я відкрити ще хоча б 1-2 лікарні першої хвилі для цих потреб.

«З вчорашнього дня для відкриття нових лікарень має бути з погодження профільного міністра. А додавання ліжок у вже існуючих закладах – за рішенням обласної комісії техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій», - пояснила Людмила Тимощук.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Інші новини теми
Коментарі 8
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Шмигаль авакович наказав достроково розпочати другу хвилю слабкого несмертельного грипу...
Відповісти
Звичайне паразитування на тотальному медичному невігластві мешканців України. Однозначно, що більшість вірить в те, що карантин - це вигадка урядовців. Особливо в це віриться в умовах повної бездіяльності органів місцевої влади, які реагують не на поширення вірусу, а на вказівки з Києва. Щоб сподобатись місцевим, навіть раз від разу пащекують в бік столиці. Мовляв, дивіться які ми герої!!. Прозріння мас почнеться з моменту, коли хворим почнуть відмовляти в госпіталізації, а потім почнеться істерика та паніка, коли в кожній компанії, селі, «трудовому» колективі з’являться померлі від ковіду.
Відповісти
Пневмонія викликається не вірусами, а бактеріями. Захворюваність на пневмонію є стабільною тривалий час. Вірус грипу в кінці лютого "втік в нору" з кінця лютого, бо тепла не переносить. А шмигаль акакович призначив карантин з грубими порушеннями законодавства в середині березня. І до сих пір радіє до безтями, продовжує його і продовжує, попри норми права та елементарний здоровий глузд. В державі запущена програма масового залякування населення, яка, на щастя, постійно дає збої.
Відповісти
Ви такий розумний, що аж страшно. Але, в Україні є Шмигаль, а у Франції, Іспанії, Італії - хто керує? Невже наш Шмигаль? Чи ви з числа українських невігласів?
Відповісти
Уже і ВООЗ виходить з цієї пандекомедії, намагаючись зберегти морду, пропонує не продовжувати карантин. В Туреччині та Єгипті сміються з тих одиничних зазомбованих, що ходять по вулицях в намордниках.
Відповісти
Та хай ходять без масок і далі вірять шо це змова.
Швидше видохнуть. Така кількість д..лів шідлива для світу
Відповісти
Логіка, або марення торгаша, який живе одним днем, для якого денний заробіток важливіший за життя, якому що вкрасти, що збрехати – однаково. ВООЗ ще до початку пандемії попереджала про її наближення, чим дуже роздратувала Лукашенка, Путіна і Трампа. Три тупака-торгаша. Трамп досі не може збагнути, що Гельсінкі – це столиця Фінляндії, а Україна є суверенною державою. Завдяки своєму «інтелекту» він вивів США з ВООЗ. На сьогодні Америка має близько 2 000 000 захворівших на Covid-19. Не краща ситуація в Росії та Білорусі. В нас роль Трампа виконують торгаші за місцем роботи та способом мислення.
Відповісти
Не пнися! ВООЗ зіскочила, пішла пандекомедія на спад...
Відповісти