Рейтинг найбезглуздіших законів Верховної Ради

Рейтинг найбезглуздіших законів Верховної Ради
Депутати перед тим, як піти у відпустку, плідно попрацювали – за пару тижнів вони наголосували для України низку законів.

Постаралися народні обранці для себе, збільшивши дотації, однак не забули подбати і про українські гаманці, - пише ТСН.

Журналісти програми "Гроші" склали рейтинг найбезглуздіших рішень парламентарів.

Так, першість отримав законопроект про запровадження з 1 липня нового податку на народження дитини. Ця новина останнім часом сколихнула онлайн-простір. Відтепер за жінок, які йдуть в декретну відпустку, роботодавці платитимуть в державну скарбницю податок в розмірі 33% від зарплати співробітниці.

Наприклад, Галина Федорівна отримує 5000 гривень заробітної плати, за 10 місяців роботи – це 50 тисяч гривень. Перед тим, як вона піде у декрет, її директору потрібно сплатити податок в розмірі 16 тисяч 500 гривень. Гроші, які назбирає держава, мають піти на підвищення пенсій, звичайно, в майбутньому цим же жінкам-працівницям.

На другому місці рейтингу - ініціатива депутатів щодо утилізації авто. Зокрема, парламент вирішив обкласти ще одним - екологічним – податком експортерів і виробників транспортних засобів.

Передбачається, що тільки за перший рік дії закону в бюджет буде перераховано близько 2 млрд гривень. Утилізаційний збір складатиме 5500 гривень для легкових автомобілів, а для автобусів, вантажних і вантажно-пасажирських автомобілів або спецтехніки – 11000 гривень. Згідно з прогнозами експертів, з першого вересня машини почнуть дорожчати.

Чим ще запам'ятається останній тиждень ініціатив від депутатів, так це проханням про присудження звання народного артиста виконавцю шансону.

Так, нещодавно ряд українських народних артистів поповнив Олег Гаврилюк. Його пісні в майбутньому можуть стати надбанням народу, але дітям краще їх не слухати через надмірну відвертість та нецензурну лексику.

Наприклад, чергове обкладання податком іноземних зірок, які виступають в Україні, введення мит на зарубіжну літературу або заборона на використання терміну "Велика Вітчизняна війна". Усі ці законопроекти вже зареєстровані в парламенті.

Нагадаємо, Верховна Рада 5 липня закрила другу сесію та розійшлася на канікули до 3 вересня.

Читати також «Піт чола» волинських нардепів, або Рада перед канікулами.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 7
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
брали дебілів, а найбільші дебіли то свободівці))
Відповісти
дійшли до маразму, тепер ніхто і ніколи вагітну жінку не візьме на роботу. А чому б не лишити мандата ту манду, яка це придумала?
Відповісти
не тільки вагітну, а і таку, що може завагітніти...
Відповісти
Пора браття за вили братись!!!
Відповісти
Це вже ручка....
Чому я маю платити купуючи автомобіль (5500 гривень !!) за те що я в майбунньому його здам на металобрухт ??? Це ще мені мають платити ... бо на цьому зароблятимуть.
За оподаткування декрету я вшоці взагалі.

зато перед виборами які ж ви ,депутати хороші як багато обіцяєте ... "депутати проти корупції " ага бджоли проти меду ахаха...
В кожного свої проблеми: в когось хліб черствий, в когось брильянти дрібні..
Відповісти
Хорошо зафиксированый избиратель в агитации не нуждается
Відповісти
Суцільний морок і негатив.ТСН з новинами позитиву не додає.А народу потрібно встати з колін !
Відповісти
Останні новини
Рейтинг найбезглуздіших законів Верховної Ради
09 липень, 2013, 17:31