Типові помилки, які ми робимо при використанні антисептика для рук*

Типові помилки, які ми робимо при використанні антисептика для рук*
Згідно офіційним інструкціям лікарів, люди запаслися антисептиками для захисту від коронавірусу. Однак часто ми використовуємо їх не зовсім правильно. І це не дивно – до епідемії COVID-19 мало хто взагалі користувався такими засобами. Однак життя диктує свої правила, і доводиться їх дотримуватися. Яких же помилок варто уникати?

Ви не миєте руки

Навіть такий ефективний засіб, як Стериліум антисептик для рук, не можуть бути повною заміною мила та води. Якщо є така можливість, рекомендується мити руки протягом 20-40 секунд. Це особливо важливо, якщо шкіра дуже забруднена. Антисептик краще використовувати лише як «польовий» засіб, коли відсутній доступ до мила та води.

Нерівномірна обробка

Важливо протерти кисті рук антисептиком повністю. Часто люди оброблюють лише долоні та (рідше) тильну сторону руки. А про ділянки між пальцями та під нігтями забувають. Використовувати санітайзер потрібно так, наче ви протираєте кисті милом.

Зловживання антисептиком

Дезінфікуючі засоби вбивають не лише шкідливі, а й узагалі всі мікроорганізми на шкірі. Це не надто корисно для місцевого імунітету. Також при надто частому використанні санітайзерів шкіра може стати сухою і потріскатися. Тому не потрібно зловживати антисептиками. За можливості після їх використання втирайте у шкіру зволожуючий крем.

Недостатня концентрація

Якісний санітайзер повинен містити не менше 60% алкоголю (якщо він виготовлений на основі спирту). Чим вищою є концентрація активних речовин, тим ефективнішим буде засіб. Однак чистим спиртом краще не користуватися – він дуже сушить шкіру та швидко випаровується з її поверхні.

Надто швидка обробка

Ви повинні втирати антисептик у шкіру до тих пір, доки він повністю висохне. Не потрібно бризкати санітайзером на руки, а вже через кілька секунд торкатися обличчя. Оскільки мити руки з милом бажано протягом 20 секунд, стільки ж часу потрібно витрачати і на протирання шкіри антисептиком.

Повторне забруднення

Оскільки розбризкувач ви берете брудними руками, на ньому лишається багато мікроорганізмів. Фактично він не менш забруднений, ніж банкноти чи ручки дверей. Тому не торкайтеся пляшечки після того, як нанесете антисептик на шкіру.

Зберігання біля дітей

Будь-який антисептик потрібно зберігати у важкодоступному для дітей місці. Особливо важливо це для засобів з приємним запахом, які можуть навести малюка на думку скуштувати рідину.

Сподіваємося, що ці поради допоможуть вам пережити епідемію коронавірусу спокійно та незабаром повернутися до звичного життя.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Типові помилки, які ми робимо при використанні антисептика для рук*
19 червень, 2020, 22:00