У Луцьку створили «банк часу»

У Луцьку створили «банк часу»
Лучани створили інтернет-спільноту для обміну знаннями, навичками і вміннями: у спеціально створеній групі в соцмережах можна знайти людину, з якою можна обмінятися чимось корисним і нематеріальним.

Єдиною «валютою» у цьому банку є час, який вони витрачають на допомогу чи навчання інших. Взамін учасники отримують час, який на них будуть витрачати ті ж люди.

Скажімо вас учитимуть готувати суші, ви – плести макраме.

Проект стартував 4 липня із групи в соціальній мережі Вконтакті, де учасники можуть пропонувати свої послуги від навчання гри на гітарі до уроків іноземної мови чи бойових мистецтв.

Керівник ініціативи Анатолій Слободенюк розповів, що ідея запозичена із Західної Європи, де подібні «банки» діють вже давно.

«Ідея Банку Часу та Можливостей була запозичена у країн Західної Європи, щоправда формат Банку був трошки змінений та підлаштований під Україну», - розповів активіст.

За словами Слободенюка, така ініціатива дозволить навчитися багатьом речам людей, що не мають грошей на дорогі курси чи секції: «Взаємонавчання між людьми відбувається на добровільних засадах і не вимагає для участі грошей, чи будь-яких інших платіжних засобів».

У спільноті вже сформовано базу бажаючих поділитись своїм часом.

«Наразі у нас вже є 15 активних учасників, які вже надіслали анкети зі своїми даними та готові приступити до співпраці з іншими», відзначив Слободенюк.

Дві пари вже сформовані: їх учасники уже навчають один одного.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: цікаво
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
цікаво! Луцьк рухається)
Відповісти
чекаю такого ж і на ФБ
Відповісти