У Луцьку на збитковий туалет витрачали гроші на утримання будинків. ДОКУМЕНТ

У Луцьку на збитковий туалет витрачали гроші на утримання будинків. ДОКУМЕНТ
У 2012 році громадська вбиральня розташована поблизу кафе "Сніжинка" в Луцьку заробила майже 14,5 тисячі гривень.

Житлово-комунальне підприємство №3 минулого року на її утримання витратило понад 34 тисячі гривень, - пише Четверта влада.

Варто зауважити, що на покриття видатків комунального туалету використали кошти не за призначенням. Про це йдеться у довідці колишнього директора ЖКП №3 начальнику департаменту житлово-комунального господарства Луцької міської ради.

"Чисті збитки в сумі – 22227,68 грн. були проплачені з коштів мешканців по утриманню будинків. Це є прямим порушенням законодавства, нецільове використання коштів мешканців житлових будинків. Виходячи з вище сказаного, просимо Вас посприяти з вирішенням фінансування з міського бюджету на покриття збитків вбиральні по проспекті Волі, 8б", - йдеться у тексті довідки.

Нагадаємо, що вартість послуг цієї вбиральні коштує 2 гривні. Довідка датується шостим листопада 2012 року.

За словами директора житлово-комунального господарства №3 Руслана Юлдашева, нині туалет "вийшов на нуль".

"На даний час, будемо так говорити, ще йдемо в ногу. Прибутків не маємо, але й в зад не йдемо. Як тільки буде ситуація, що ми будемо втрачати на вбиральні, то я буду звертатися, щоб вони мені компенсовували. Цього року, не знаю чому, можливо тому що були травневі свята і в червні свята і за рахунок оцих свят, масових гулянь людей, то поки ми йдемо без прибутку, але й без збитків. Як буде далі у липні-серпні то будемо дивитися. Вони собі на зарплату і на мийні засоби поки заробляють", - каже він.

Директор ЖКП №3 вважає, що тогорічні фінансові операції на покриття збитковості вбиральні не можна називати нецільовим використанням коштів, бо це не є кошти із бюджету.

"Ви не плутайте державні бюджетні кошти до грошей цих. Це не є кошти державного чи місцевого бюджетів. Це кошти мешканців будинків. А якщо вони використовувалися для вбиральні, то в ту вбиральню ходять ті самі мешканці, вона розміщена на території ЖКП (таким чином, мешканці цієї території сплачували за послуги вбиральні двічі - платою за вхід та сплачуючи послуги ЖКП, - Четверта влада)", - зауважив Руслан Юлдашев.

Чи повернули використані на погашення боргів вбиральні кошти, Руслан Юлдашев не готовий відповісти, оскільки головний бухгалтер перебуває у відпустці.

Четверта влада також написала звернення в прокуратуру, щоб свою оцінку нецільовому використанню коштів дали й правоохоонці.

Відзначимо, що Руслан Юлдашев займає посаду директора ЖКП №3 з лютого 2013 року. До цього підприємством керував Олександр Закревський.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: ЖКГ
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 6
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А чого гроші, які б мали пустити на ремонт покрівель ЗАКРЕВСЬКИЙ спустив в туалет. На що дивиться прокуратура, міліція, антимонопольний комітет.
Відповісти
Поки туалет буде на балансі ЖКП № 3 поки і будуть витрачатися кошти на останній, чи це кошти мешканців чи то юридичних осіб.
Відповісти
Щось багато запчастин вони потратили туди?
Відповісти
так він же працює здебільшого у вихідні, і ..............
Відповісти
і навіть якщо там працює два прибиралька(ці) то я сумніваюсь що жек платить такі зарплати
Відповісти
Олександр, а по Вашому 1200 гривень це велика зарплата?
Відповісти
Останні новини
У Луцьку на збитковий туалет витрачали гроші на утримання будинків. ДОКУМЕНТ
10 липень, 2013, 08:37