Якою повинна бути ідеальна осіння куртка?*

Якою повинна бути ідеальна осіння куртка?*
Осінньо-весняний період висуває певні умови до вашого верхнього одягу. В зимовій куртці ходити вже душно, а в літній – ще прохолодно. Для кожного сезону рекомендується використовувати окремий одяг – це найзручніше. Тут ви можете знайти різноманітні варіанти демісезонних курток на будь-який смак – https://www.BonVoyageRivne.com. А ми розберемося, на що потрібно звертати увагу при виборі таких речей.

Захист від вітру та води

Верхній одяг повинен вентилюватися, інакше в ньому вам буде душно. Але восени та ранньою весною на вулиці все ще досить прохолодно. Тому бажано вибирати одяг, який захищатиме вас від сильного вітру.

Те саме стосується й дощу, який саме в міжсезоння йде часто. Звертайте увагу та водовідштовхувальні матеріали – вони дозволять певний час лишатися сухими навіть під зливою. Це особливо важливо, якщо ви вирушаєте в поїздку далеко від дому.

Повна гідроізоляція вам не потрібна, якщо куртка використовується в звичайних повсякденних умовах. По-перше, такий одяг виглядає досить специфічно, оскільки використовується переважно для активного відпочинку. По-друге, щільний матеріал не пропускає і воду, і повітря. В такій куртці може бути доволі спекотно. Тому найкращим вибором є одяг, який має частковий захист від води. Цього цілком достатньо, аби встигнути зайти у приміщення чи розкрити парасолю.

Утеплення

Осінь та весна – періоди, коли на вулиці може бути й тепло, і холодно. Тому демісезонна куртка повинна бути лише трохи утепленою. Це дозволить зігрітися при похолоданні, але почуватися комфортно при більш високій температурі повітря.

Зазвичай у демісезонних куртках використовується тонкий шар утеплювача з натуральних чи штучних матеріалів: пуху, флісу тощо. Вони дозволяють зберегти компактність одягу.

Капюшон

Якщо куртка використовується в місті, без капюшону можна й обійтися. Під час дощу його цілком замінить парасолька. Однак для подорожей варто все ж обирати речі з капюшоном. Він захистить голову не лише від дощу, а й від сильного вітру, а також буде її додатково зігрівати.

Не хочете, щоб капюшон було видно? В багатьох куртках він відстібається або скручується в рулон та фіксується під складкою тканини на комірі.

Інші особливості

Що стосується довжини, кольору, замків, ґудзиків та дизайну загалом, орієнтуйтеся на власний смак. Головне, щоб вибрана річ вам подобалася. Ви повинні почуватися в ній зручно та стильно.

Бажано, щоб куртка мала зручні кишені. Якщо на вулиці холодно, варто мати можливість зігріти руки без використання рукавичок.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: куртка
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.