Башкаленко домовився з литовцями про інвестиції

Башкаленко домовився з литовцями про інвестиції
У Волинь планують інвестувати гроші литовські підприємці, які спеціалізуються на реконструкції газових котлів високої потужності під використання місцевого твердого палива.

Ще одним напрямком роботи є виробництво паливних гранул із соломи, - повідомили у прес-службі Волинської облдержадміністрації.

Під час зустрічі із першим заступником голови ОДА Олександром Башкаленком представники закордонної компанії зазначили, що свої проекти пропонують у комплексі: проектування, модернізація, постачання обладнання, введення в експлуатацію, а також організація фінансування для таких проектів.

Останнє передбачає залучення безповоротних асигнування різноманітних фондів і програм допомоги (як от фонд Європейського Союзу і програми Східного партнерства), а також кредитування 80% проекту терміном на 15 років.

Олександр Башкаленко зазначив, що останні роки Волинь активно впроваджує енергоощадні технології та розширює можливості для використання в енергетиці місцевих видів палива та альтернативних джерел енергії.

«Волинь відкрита для інвесторів, тим більше тих, які вкладають гроші у розвиток енергозберігаючих альтернативних технологій», - наголосив перший заступник голови облдержадміністрації.

Литовські підприємці повідомили, що в перспективі сподіваються на розгортання в нашій області і виробництва паливних гранул із соломи.

На це Олександр Башкаленко зауважив, що область підтримує чесних та прозорих інвесторів, які бажають вкладати гроші у волинську економіку, і, якщо наміри перетворяться в реальні плани, запевнив у створенні сприятливих умов для роботи.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
не та кантора що по вишках?як і хто з них може домовитись без верховних?для якого стада баранів та писанина?-"Останнє передбачає залучення безповоротних асигнування різноманітних фондів і програм допомоги (як от фонд Європейського Союзу і програми Східного партнерства), а також кредитування 80% проекту терміном на 15 років".що за брєд..що за пурга..там через конкурси на конкретні проекти дають а не на покращення..ті гранти вам не підійдуть.мініму 30% отката ніяк не проканає...пиши що в путіна в втб банку позичите.чи в своїх надрах під 40 % .то вигідно всім буде.всім вам..паливні гранули із соломи? ти в бразілії? в нас один "урожай" соломи а не три..худобі що залишиться?купиш десь тільки по спеціальній ціні?не треба газ по 800 дол.купляти собівартість українського 60.в вас на котельнях вона до 800 доходить..крепкі гаспадарники..соломою палити..політруки..
Відповісти