Будівельники викопали 250-кілограмову німецьку бомбу

Будівельники викопали 250-кілограмову німецьку бомбу
У Ковелі під час проведення будівельних робіт працівники виявили великий овальний предмет, схожий на авіабомбу.
На знахідку будівельники натрапили 9 листопада вранці на вулиці Володимирській, повідомили у центрі пропаганди УМНС України у Волинській області.

Про знахідку будівельники проінформували місцевий підрозділ пожежно-рятувальної служби «101» і вже цього дня на місце події прибула піротехнічна група управління МНС області.
Піротехніки після детального обстеження змогли точно ідентифікувати вибухонебезпечний предмет – ним виявилась німецька фугасна авіаційна бомба SC-250 часів Великої Вітчизняної війни. На вкритій іржею поверхні піротехніки віднайшли два підривника з ознаками корозії і механічного пошкодження.

Поруч з місцем виявлення бомби розташовані автомагістраль міжнародного сполучення, будівлі громадського та промислового призначення. Стало очевидно, що знахідка становила надзвичайну небезпеку і робота над знешкодженням бомби вимагала від найдосвідченіших фахівців саперної справи УМНС області особливої майстерності та професіоналізму.
План дій зі знешкодження ВНП та всі деталі операції були затверджені на позачерговому засіданні комісії ТЕБ та НС Ковельського міськвиконкому.

За допомоги автомобільного крану піротехніки поклали авіабомбу на піщану «подушку» на кузові вантажного піротехнічного автомобіля і транспортували за межі міста на спеціальний майданчик підриву, де перевантажили у яму глибиною 5 м. Бомбу обклали тротилом і з відстані 2-х кілометрів активували заряд вибухової речовини. О 15.50 операція зі знешкодження авіабомби була успішно завершена.
Загалом на Волині з початку року знешкоджено 718 вибухонебезпечних предметів.

МНС закликає громадянам: у випадку виявлення підозрілого предмету, схожого на снаряд чи міну, слід терміново повідомити за телефоном «101», міліцію чи місцеві органи державної влади. Необхідно зупинити будь-які земельні роботи в районі знахідки та організувати її охорону до прибуття фахівців МНС. Категорично забороняються торкатися або переміщувати вибухонебезпечний предмет.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Дороги до зими не готові
14 листопад, 2011, 09:11
Будівельники викопали 250-кілограмову німецьку бомбу
11 листопад, 2011, 23:45