Пам'ятник Кобзарю на Волині не потрапив до Книги рекордів України

Пам'ятник Кобзарю на Волині не потрапив до Книги рекордів України
Пам'ятник Кобзарю у Ковелі не потрапив до Книги рекордів України у номінації "Найвищий бронзовий пам’ятник Тарасу Шевченку в Україні".
Реєстрація рекорду мала відбутися у суботу, 22 серпня, з нагоди 15-річчя встановлення монумента.

"Ковельська міська рада не виділила гроші на реєстрацію", - розповіла Суспільному ініціаторка встановлення рекорду Ольга Яренчук. Йдеться про 20 тисяч гривень.

"Вчора ввечері ми дізналися, що влада міста не виділила гроші і представники Національного реєстру не приїдуть. Усно нам обіцяли, що проплата буде", - каже Ольга Яренчук.

Ініціатори реєстрації рекорду 19 серпня звернулися з листом до міського голови Ковеля з проханням посприяти встановленню рекорду і дати вказівку відповідним службам одягнути пам'ятник у вишиванку. Виконком Ковельської міськради зареєстрував звернення.

Минулого тижня міськрада опублікувала у соцмережах опитування. Ковельчан владці просили висловити свою думку щодо реєстрації рекорду "Найвищий бронзовий пам’ятник Тарасу Шевченку в Україні". За результатами опитування 86% підтримали ініціативу.

Зі слів Ольги Яренчук, пам'ятник Шевченку у Ковелі таки потрапить до Книги рекордів України.

"Ніхто реєстрацію не відміняв, пам'ятник номінований, але рекорд зареєструють коли проплатять кошти".

Ковельчанка каже, що наступного тижня вестиме перемовини з міськрадою про можливість виділення грошей на реєстрацію рекорду.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Влада рухається лише тоді, коли є матеріально зацікавленою в особистому плані. А тут можливості поживитися нема...
Відповісти
А ніхто не подумав, яким чином виділити кошти з бюджету (навіть і 20 тис), якщо про ініціативу дізналися - самі пишете 19 серпня? Міський бюджет - це не гаманець: заліз і дістав. Мабуть треба рішення якесь приймати про виділення коштів і звідки їх взяти, якщо вони не були заплановані? Та ще й у такі стислі строки. Думайте спочатку, активісти, як щось планувати.
Відповісти
Як на мене - сумнівний рекорд. Найвищий БРОНЗОВИЙ! Це якось смішно. А потім хтось зареєструє найвищий бетонний, найвищий гранітний. Абсурд. Хочете прославити Ковель - придумайте щось оригінальне, аби цим пишатись. А не щоб люди сміялись. І перш за все з влади. Яка підтримає таку недолугу ініціативу.
Відповісти