Відомий адвокат радить лучанам боротися за землю під будинком. ВІДЕО

Відомий адвокат радить лучанам боротися за землю під будинком. ВІДЕО
Єдиним способом компенсувати збитки від руйнації багатоквартирних будинків є приватизація землі під спорудами

Таку думку 10 липня під час прес-конференції висловила адвокат Тетяна Монтян.

Юрист зазначає, що попри значну зношеність житлового фонду, способом компенсувати витрати може стати приватизація земельної ділянки під зруйнованим будинком. Нині ж власники багатоквартирних будинків володіють лише частиною майна.

«Єдиний актив, який можна реалізувати, якщо будинок руйнується – це земельна ділянка, на якій він розташований.

Якщо б не феноменальна жадібність наших чинуш, які не хочуть віддавати землю, тому що перш за все цим скористаються люди, які живуть у центрі міст», - каже Монтян.



Вона зазначає, що це проблема постає більше жорстко щодо земельних ділянок, які є у центрі великих міст. Натомість, якщо найближчим часом не оголосити ці земельні ділянки спільною власність співвласників будинку і не віддати людям їх за державним актом з виділенням у натурі, наслідки можуть бути трагічними саме для мешканців.

«Якщо у селі будинок зруйнувався, то тобі ніхто не дасть новий. Це твої проблеми, будуй новий, продай руїни, землю. Якщо машину щось зруйнувало і вона не застрахована, то гроші не компенсують. А житло – це священна корова. У нас дуже багато людей немає взагалі житла. Мільйони людей були би щасливі мати хоч якусь помиїчку, де можна було би ліжечко поставити. Про цих людей ніхто не дбає. А люди у яких є житло, але поганої якості, то ці люди волають – дайте нове», - додає юрист.

Монтян каже, що у людей свідомо підтримується ілюзія, ніби держава компенсує їм збитки. Проте й така компенсація, якщо і має місце, є несправедливою. Як приклад, ремонт будинку на вулиці Рівненській, 109, що зруйнувався у Луцьку 10 червня 2012 року.

«Відремонтували при чому цільової субвенцією Мінрегіону з державного бюджету. Тобто, хто довів будинок до стану, що він впав. А у підсумку розплатилася за це вся держава. Де справедливість у цьому маразмі?», - додає адвокат.

«Сільське населення дико обурюється. А що це міське населення знахабніло. Чому їм хтось має давати гроші на ремонт їхніх будинків. Коли у мене зламаний дах, то я знаходжу спосіб його зремонтувати. Чому люди вимагають у держави ремонту їх багатоквартирних будинків?», - зазначила Монтян.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Монтян
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 13
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Монтян шо Ви мелете, яка приватизація землі під будинком скількя ця ділянка коштує розбийте на кількість квартир і купіть пару шкарпеток за отримані гроші... І ще як на вашу думку можна приватизувати ділянку площею 0,025 га на 40 квартир з яких 30% не приватизовані? Який механізм га?
Відповісти
в Киеве кусочек земли в центре, под какой-нибудь развалюшкой на 4 квартиры, стоит столько, сколько пара коттеджей за городом. Речь не идет о многоэтажке, которую не так давно построили.
участок приватизирует юрлицо - ОСББ, состоящее из совладельцев дома.
какое Вы судья, нах?
и что Вы предложите со своей стороны?
Відповісти
тепер, все те саме тільки на державній мові, будьласка)))
Відповісти
Ми не про Київ говоримо, а про Луцьк...
Про осбб треба було писати відразу...
Відповісти
Ваш первый комментарий ограничивает мои конституционные права.
ваш второй соответствет первому. про ОСББ на видео.
это не читал, но осуждаю?
Відповісти
Комунальний Патруль бачу теж мак їдять, на відео в титрах є слово "комупальних" послуг, це як
Відповісти
це очепятка. насправді мало бути "ком-іпальних".
Відповісти
Відео 7секунда почитайте титри... МАКОЇДИ одним словом
Відповісти
баба Пріська
Сьогодні о 15:51:06
ШАНОВАНІ АВТОРА... ЗУПИНІТЬ ВІДЕО НА 7-Й ХВИЛИНІ І ПОЧИТАЙТИ ТИТРИ... ВИ ТАМ ШО МАКУ ПООБЇДАЛИСЬ, ТАКУ СРАМОТУ В МЕРЕЖУ ЗАКИДАТИ.... АЙ Я Я Й КУДИ МИ КОТИМОСЬ ...
Відповісти
Заскриню для колекції
Відповісти
Свої помилки порахуйте бабуся, а потім інших повчайте. Це як філолог кажу))).
Відповісти
У мене 7 класів освіти мені можна помилятись... а Ви філологи срані учіться, а то купи ли диплов у СНУ щей заочного відділення...
Відповісти
монтян как всегда в своем репертуаре - с пеной у рта несет бредятину.. все меряет киевскими мерками, забывая что кроме киева есть дома и на околице задрыпинска.. где земля под домом никому и даром не нужна, но где люди месяцами не получают зарплат или совсем не имеют работы.. где люди не могут не то что откладывать на ремонт дома, но и оплачивать коммунальные.. даже не хочется комментировать ее бред.. давно ее нужно уже проверить на наличие расстройств в голове..
Відповісти