ОСББ нині ‒ каное, на якому можуть гребти особливо просунуті люди, ‒ юрист

ОСББ нині ‒ каное, на якому можуть гребти особливо просунуті люди, ‒ юрист
Інститут ОСББ дискредитують, аби нечесні комунальні служби й надалі могли отримувати кошти від мешканців за примарні послуги.

Таку думку 10 липня під час прес-конференції висловила адвокат Тетяна Монтян.

Юрист називає сьогоднішню форму об’єднання співвласників багатоквартирних будинків –«покручем невідомої правової природи». Адже, не зважаючи на те, що це з одного боку юридична особа з назвою, печаткою, змогою судитися, набувати права і обов’язки, втім власного майна вона практично немає.

Тому у разі банкрутства, добитися відшкодування збитків від ОСББ – практично неможливо.

«Наше ОСББ в поточному вигляді – це каное, на якому можуть гребти особливо просунуті люди. А наша мета зробити з нього плоскодонку, з якому впорається навіть мавпа середніх розумових здібностей, як це робиться у всьому світі. Яке відокремлене майно у цієї особи? А ніякого», - каже Монтян.

Серед інший недоліків – необов’язкове членство в об’єднанні. У такому випадку зобов’язати не членів ОСББ сплачувати витрати на утримання будинку можливо лише через суд, маючи достатню доказову базу.

Не зважаючи на це, правозахисниця вважає систему ОСББ єдиною альтернативою ЖКП, витрати на послуги яких прозорими назвати важко. Законодавство ж, яке регулює майнові права, необхідно вдосконалити.

«Таке враження, що свідомо гальмується ця вся комунальна реформа, аби комунальна мафія якомога довше руйнувала наші будинки», - каже Монтян.

«У вас звичайно є така альтернатива плюнути на все і платити жеку, або не платити, не займатися будинком. Але ви впевнені, що встигнете втекти з цього будинку, коли як у Луцьку, відбудеться провал і саме на вашу голову впаде плита. Але люди думають: а коли вона впаде, на збори треба йти завтра, а я хотів піти погуляти», - додає адвокат.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Монтян
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
ОСББ нині ‒ каное, на якому можуть гребти особливо просунуті люди, ‒ юрист
10 липень, 2013, 15:51