На проспекті Волі мінятимуть бруківку і корчуватимуть дерева

На проспекті Волі мінятимуть бруківку і корчуватимуть дерева
Під час реконструкції проспекту Волі у Луцьку видалятимуть старі дерева, перекладатимуть бруківку, а рух транспорту зроблять одностороннім.

Про це йшлося 7 лютого під час зустрічі луцького міського голови Миколи Романюка та першого його заступника Святослава Кравчука з проектантом із проектно-будівельного підприємства «Луцьккомундорпроект» Аллою Садовою, повідомили у відділі інформаційної роботи Луцької міської ради.

Щоб розширити проспект Волі на 15 метрів на відстані 970 метрів – від вулиці Шопена до вулиці Чехова – доведеться замінити більшість каналізаційних труб, які не відповідають санітарним нормам, зазначили у міськраді.

Замінять також кабелі.

Питання світильників поки не вирішили, хоча, за попередніми даними, залишаться двосторонні на тролейбусних опорах, які освітлюватимуть як проїжджу частину натрієвими лампами, так і тротуар металогенними лампами.

Таке освітлення забезпечить «біле світло», у якому зелені насадження матимуть особливо привабливий вигляд, ідеться у повідомленні.

Від вулиці Шопена до гімназії №4 імені Модеста Левицького планують мощення бруківки та знесення усіх квітників. Натомість до вулиці Сенатора облаштують аж чотири сучасні квіткові клумби.

Бруківку вздовж усього проспекту буде перекладено. Через це постало питання видалення старих дерев.

Перший заступник міського голови Святослав Кравчук запевнив, що видалення старих дерев більше не проблема, адже «у сучасному світі технології дозволяють садити молоді, але дорослі дерева, які уже через рік-два сформують повноцінну крону. Тому триматися за старі, уже й аварійні дерева немає сенсу».

«Тролейбуси курсувати не припинять, щоправда, на час ремонтних робіт буде забезпечено лише односторонній рух», – зазначив Микола Романюк та пообіцяв відремонтувати цьогоріч ще два десятки вулиць.

Що ж до реконструкції вулиці Горького в рамках створення Центру надання адміністративних послуг, то відповідно до попереднього плану рух вулицею Сенаторки Левчанівської залишиться одностороннім.

Заплановано благоустрій двох автомобільних парковок та скверу. Сквер, вихід на Горького з вулиці Лесі Українки, стоянки планується викласти бруківкою, проїжджу частину обіцяють облаштувати новим асфальтовим покриттям.

Декоративні світильники буде розміщено лише у сквері, решта вулиці освітлюватимуть звичайні вуличні ліхтарі.

У присутніх виникла дискусія з питання відновлення фонтану, хоча його обслуговування та реконструкція не вимагатимуть значних коштів, та щодо громадських вбиралень, які зараз перебувають у приватній власності.

Кошторис реставрації цього проекту становить 1 мільйон 200 тисяч гривень (без фонтану та вбиралень).

Романюк попросив починати роботи уже найближчим часом: закладати бордюр, проводити благоустрій, щоб у стислі строки можна було оголосити та провести тендер.

Міський голова також запевнив, що усі роботи по обох проектах завершаться до осені 2012 року.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 15
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
нарешті наше місто в надійних руках!
Відповісти
Ну не знаю, мені на проспекті Волі і так нормально, і бруківка там не така вже й стара. Краще б підземні переходи біля ЦУМа та біля Там Таму вирили за ті гроші.
Відповісти
Цікаво, де пан Кравчук бачить аварійні дерева вздовж дороги?
Це прекрасні липи, яким тільки близько 50 років? Зрубати взагалі не проблема, і без "сучасних технологій". А от виростити... прекрасний приклад цього ми вже бачили на пр.Волі до вулиці Шопена А квітники навіщо зносити? Щоб машини шугали по тротуару і влаштовували парковку, як це постійно роблять від Шопена до 4 гімназії Пречудово...
Відповісти
потрібно зберегти липи, які захищають від спеки і вихлопів машин. Якщо знищити клумби- на їх місці утвориться незаконна суцільна парковка-приклад від повороту Шопена до входу в 4 школу- машин на тротуарі більше ніж пішоходів!
Відповісти
Мабуть уже і відомо хто виграє " тендер"... А давайте всі дерева повирубуєм, всі клумби знищимо і все закладемо плиткою
А чим будуть дихати наші діти - невідомо
Відповісти
Грошей на зарплату освітянам не вистачає в Луцьку на два місяці у 2012 році, а на рубання дерев і так званий "благоустрій" є.. От і думаю, і чого ж це треба розпочинати роботи "найближчим часом"?
Відповісти
А навіщо розширювати пр.Волі? В усіх цивілізованих містах через центр спрямовують якнайменше транспорту і зберігають дерева і сквери... А більшість транспорту їздить по об'їзним дорогам, в Луцьку це запросто може бути паралельна вулиця вздовж парку, от її і можна розширювати
Відповісти
категорично за збереження зеленої та пішохідної зони в межах існуючої, адже вона і так мінімальна!!!
Відповісти
не заковуйте ВСЮ землю в бетон і асфальт! благоустрій це створення додаткових зелених зон - а хоч би клумб з простою ЗЕЛЕНОЮ ТРАВОЮ, СХАМЕНІТЬСЯ!
Відповісти
На проспекті Волі є вже дерева-рахіти Кривого-Кравчука, які не дають тіні і не поглинають вихлопи, а Романюк хоче, щоб і були дерева-рахіти Романюка-Кравчука. Такі думки з"являються після повідомлення, а наступним кроком, напевно, буде знесення парку і влаштування там стоянок-атракціонів ТОВ "Буратіно". Вони не мають ніякого відношення до мера.
Відповісти
Повирубують всі дерева, але і скандал буде попаде Романюк, Кравчук і Соколовська мітинги будуть 100% відсотків, деякі діячі вже готовляться до цього дійства та щей перед виборами.....
Відповісти
А в якої фірми закуповуватимуть цю бруківку і яка фірма виступатиме підрядником:))) Не якісь там родичі коє-кого?
Відповісти
Відгадай з трьох разів...
Відповісти
10 років пройшло з того часу, як вирубали дерева на центральній частині проспекту Волі скільки разів їх досаджували(в основному перед виборами) і що? До цього часу влітку нема де сховатись від спеки, загазованість, духота...
Нічого не скажеш, мудре рішення...
Відповісти
Вже "втулили" на Кривому Валу біля будинку мисливця конче необхідну там "споруду" - знищили старовинний сквер. І фонтан на Театральному майдані"благоустроїли".Тепер треба братись за Волі. І то"попросив починати роботу уже найближчим часом"(поки не переобрали) і "тендер" встигнути "спихнути"своїм людям
Відповісти
Останні новини
На проспекті Волі мінятимуть бруківку і корчуватимуть дерева
08 лютий, 2012, 10:15