У Луцьку змагалися сеньйори та сеньйорити. ВІДЕО

У Луцьку змагалися сеньйори та сеньйорити. ВІДЕО
Четверта літня Сеньйоріада стартувала в Луцьку. Цього року через пандемію коронавірусу фестиваль тривав один день, кількість учасників обмежена до ста людей.

Про це розповіла "Суспільному" співорганізаторка Катерина Мельник.

Торік на змаганнях було близько 400 учасників, 150 з них - спортсмени з інших країн. На Сеньйоріпаді 2020 - лише волиняни. Усім більш як 50 років.

Змагалися з бігу, веслування на байдарках і спортивного орієнтування у таборі "Сонячний" в селищі Гаразджа, а змагання зі штовхання ядра та шахів відбулись на стадіоні "Авангард".

Розпочали спортивні змагання із запалення олімпійського вогню. Запалив його один з ініціаторів проведення Сеньйоріади в Луцьку - Юрій Горобець, йому 84 роки. Чоловік розповів, що вперше потрапив на такі змагання 5 років тому у Польщі. Юрій Горобець чотири роки поспіль бере участь у Сеньйоріаді. Каже: "Живу за принципом: 10 тисяч кроків у день мусиш пройти та раджу це усім".

Перше місце з бігу на 60 метрів у віковій категорії 50+ здобув Ярослав Немченко. Йому 58 років. Має суперників на 8 років молодших, але в Україні у своїй віковій категорії завжди посідає перше місце, - розповідає чоловік.

Участь у спортивному фестивалі цьогоріч взяли 10 команд, а це - 100 учасників. Спортсмени кажуть: сподіваються, що наступного року Сеньйоріада знову стане міжнародним змаганням.




Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Мали би бути сери і серухи.
Відповісти
Сеньйори і сеньйорити - це та категорія людей, для яких ціна свічок на торт з приводу чергового дня народження коштує набагато дорожче самого торта, а половина ранішньої сечі витрачається на аналізи. То ж, чи варто демонструвати своє старече тіло і сині, тремтячі губи на бігових доріжках? В імя кого і в імя чого така "жертва"? 3-4 рази на тиждень долаю на велосипеді до дачного масиву 30 км (у дві сторони),працююю 5-7 годин, обробляю 14 соток землі, вирощую до 50 наймунувань овочів, фруктів і ягід. Дистанційно ще заробляю 16 тис. грн. Тиск в межах норми. Пульс - 65-70. Бажаю сеньорам і сеньйоритам, аби вам не робили штучного дихання на бігових доріжках. Міцного вам здоровя!!!
Відповісти
Останні новини
У Луцьку змагалися сеньйори та сеньйорити. ВІДЕО
28 серпень, 2020, 02:09