Де взяти кредит безробітним?*

Де взяти кредит безробітним?*
При зверненні громадянина в банк за кредитом однією з вимог є офіційне працевлаштування та наявність постійного доходу. Банк вважає за краще співпрацювати тільки з тими клієнтами, у яких є досить хороша платіжна спроможність.

Якщо людина офіційно не працевлаштована, то підтвердити свій дохід вона не може. Ніхто таку довідку їй не дасть. Тому при отриманні кредиту можуть виникнути проблеми. Але це зовсім не означає того, що такі громадяни ніколи не зможуть отримати кредит. Така можливість реально існує. Для цієї категорії громадян розроблені спеціальні кредитні продукти. Вони представлені такими варіантами:

Мікропозики

Для безробітного це, мабуть, самий прийнятний варіант. Але на занадто велику суму розраховувати не варто. Навряд чи безробітному кредитна організація надасть більше 5 000 -10 000 грн. в позику за умови первинного звернення. Необхідно мати на увазі, що подібні кредити МФО надають під досить високий відсоток. Ставка по таких позиках, як правило, знаходиться в діапазоні до 2% в день.

Але при первинному зверненні, у багатьох МФО є акційна пропозиція - кредит під 0,01%. Велику суму вам не дадуть, але взяти до 5 000грн. цілком реально і вигідно.

Вибрати компанію кредитора допоможуть відгуки в мережі про МФО. Вивчіть коментарі користувачів про Кредит Плюс, Манівео, АлексКредит та інші мікрофінансові установи і оберіть ту, яка найбільш вам підходить.

Позитивним моментом є те, що безробітньому кредит МФО, швидше за все, схвалить. Оформити заявку на кредит можна в онлайн-режимі або особисто з'явитися в одне з відділень організації, якщо таке передбачено. З документів потрібні тільки паспорт та ІПН. Довідку про підтвердження доходу ніхто вимагати не буде.

Кредитор встановлює такі процентні ставки тому, що у нього немає гарантії, що гроші йому повернуть. Адже платіжна спроможність позичальника нічим не підтверджена. Якщо клієнт не повертатиме гроші, то доведеться запускати цілий механізм щодо стягнення грошей, в тому числі, і судові розгляди. А все це вимагає додаткових витрат.

Заставні кредити

Безробітній громадянин може отримати кредит в банку в тому випадку, якщо надасть якусь заставу. У якості застави може виступати ліквідна нерухомість або автомобіль. Але слід мати на увазі, що в тому випадку, якщо позичальник не погасить існуючу заборгованість, то застава стане власністю банку.

Де можна отримати кредит?

Безробітні громадяни можуть отримати позику в МФО або в банку під заставу. Більше шансів взяти кредит особам з позитивною кредитною історією. Складніше буде тому, у кого кредитне досьє зіпсовано.У будь-якому випадку, перш ніж звертатися за кредитом, позичальнику слід детально ознайомитися з актуальним переліком подібних пропозицій.

Особливістю МФО є те, що відсотки за позикою нараховуються щодня. Однак, недовгий термін кредитування дещо нівелює високі процентні ставки. У підсумку переплата по позиці за короткий період, в принципі, не може досягти астрономічних цифр. У банку ж відсотки нараховуються за місяць користування кредитом.

Приватні кредитори

В крайньому випадку, можна вдатися і до такого способу отримання грошей. При цьому позичальник звертається за фінансовою допомогою до приватного інвестора. Але даний спосіб пов'язаний з багатьма негативними моментами. Перш за все, це дуже високі відсотки, які встановлює сам кредитор. До того ж, можна наштовхнутися на відвертого шахрая, який буде безупинно вивуджувати у позичальника гроші.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: кредит
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Де взяти кредит безробітним?*
28 червень, 2020, 08:09