Відпочинок під Луцьком. Озерце. ФОТО

Відпочинок під Луцьком. Озерце. ФОТО
У літню спеку, коли на дорогах плавиться асфальт і не допомагають навіть кондиціонери, єдиним порятунком є відпочинок на природі, ближче до прохолоди водойм.

ВолиньPost продовжує розповідати про найближчі до Луцька місця відпочинку.

ЧИТАТИ ПРО ВІДПОЧИНОК НА РІЧЦІ ЧОРНОГУЗКА

ЧИТАТИ ПРО ВІДПОЧИНОК У СЕЛІ БОГОЛЮБИ


На черзі - зона відпочинку на березі озера поряд з селом Озерце. Час огляду - вівторок, 9 липня.

* * *

Озерце – село у Ківерцівському районі на «об’їзній» дорозі. Зона відпочинку, що поряд з селом, на березі озера – доволі популярне місце проведення дозвілля.

До слова, той факт, що база відпочинку поза селом, відпочивальники оцінюють схвально: кажуть, «так спокійніше і затишніше».

За словами орендаря бази відпочинку Анатолія Лещишина, два роки тому територія навколо озера була «суцільним смітником». Він орендував цю ділянку та привів її до ладу. Орендар навіть запевняє, що цими землями ще за часів Російської імперії володіли його предки, тож у підприємця – «родинний» інтерес.

Анатолій Лещишин планує облаштувати на озері ще один пляж, ресторан та збільшити мережу альтанок. Проте, каже підприємець, не дають спокою контролери, які ставлять «палки в колеса».

Як доїхати.Озеро розташоване приблизно за дванадцять кілометрів від центру Луцька. На автомобілі цей шлях можна подолати приблизно за 15-20 хвилин.

Автомобілем добиратися до Озерця найліпше через село Жидичин. Це перше село за Луцьком на виїзді через район Вишків (вулиця Героїв УПА). У Жидичині на першому перехресті слід повернути праворуч, проїхати близько трьох кілометрів (на розвилці вибрати дорогу прямо), до вказівника «Зона відпочинку. с Озерце». Вказівник добре видно з дороги.



Асфальтне покриття – у відносно непоганому стані, проблемною є лише ділянка у селі Жидичин. База розміщена при дорозі, тому з’їжджати на «ґрунтовки» не доведеться.

Доїхати до озера можна й через село Озерце. Для того потрібно виїхати з міста ківерцівською трасою, від шляхопроводу повернути ліворуч. Після цього за селом Озерце повернути праворуч.

Сервіс Easyway показує, що до Озерця можна дістатися автомобілем за 16-20 хвилин
Сервіс Easyway показує, що до Озерця можна дістатися автомобілем за 16-20 хвилин


Поряд із зоною відпочинку – платна парковка. Ціна – 5 гривень за день. Адміністрація зони відпочинку бідкається, що багато водіїв не згодні платити навіть таку ціну і ставлять машини на узбіччі дороги.

Парковка для автомобілів
Парковка для автомобілів


До місця відпочинку також можна дістатися маршрутками Луцьк-Озерце та Луцьк-Клепачів.

Рейс Луцьк-Озерце курсує з Автостанції №1. Автобус їде вулицями Конякіна, Гордіюк, Соборності, Перемоги, біля кінотеатру «Промінь» повертає праворуч, на вулицю Стрілецьку.

Автобус на рейсі Луцьк-Клепачів найкраще «зловити» біля «Променя», звідки він рухається тим же маршрутом. Клепачівський автобус довезе пасажирів під самісіньку зону, тоді як озерецьким можна доїхати лише до розвилки, після якої треба йти пішки ще близько 100 метрів.

Обидва маршрути курсують з періодичністю у півтора-дві години.

Якщо їхати велосипедом, шлях може зайняти приблизно 30-40 хвилин.

Поворот ліворуч - до зони відпочинку
Поворот ліворуч - до зони відпочинку
Дорога до озера
Дорога до озера
Дорога біля зони відпочнику
Дорога біля зони відпочнику


Інфраструктура. На території бази відпочинку є кілька альтанок. Оренда менших (вміщають до 5 чоловік) коштує 100 гривень, більших (до 10 людей) – 200 гривень.

Використати мангал – 15 гривень. В’язка дров – 20 гривень.

На території зони є кухня газовою та дров’яною плитами і столом. Посуду для готування немає – відпочивальники мусять привозити свій.

Є звичайний сільський туалет.

Працює магазин та невеликий літній бар. Ціни помірні: до прикладу, літрова пляшка пива «Чернігівське» коштує 9 гривень. Є розливне пиво.



Волейбольний майданчик – за 30 гривень в годину.



Постійно діє медичний пункт та пост рятувальників.

Нещодавно навколо озера висадили ялинки й сосни, які повинні захищати пляж від шуму та пилу (дорога – поряд).



Територія чиста: господар каже, що прибирають кожен день.

Майбутній ресторан
Майбутній ресторан
На зоні є рятувальний пункт
На зоні є рятувальний пункт


Відпочивальник Анатолій з Луцька розповів, що часто відпочиває в Озерці тому, що тут «чисто, спокійно та приємна атмосфера».

У вівторок, 9 липня, на пляжі небагато людей. Однак, за словами Анатолія, «у суботу немає, де лягти, щоб добратися до води, доводиться через людей переступати».

Орендар водойми каже, що в озері багато риби. Є карасі, карпи, щуки, окуні. «Навіть вугрі водяться», - запевняє Анатолій Лещишин.

Через спеку та велику кількість відпочивальників риба клює не дуже активно. Під осінь кльов буде кращим, обіцяє орендар.

По іншу від бази відпочинку сторону озера є зарослі очерету та чагарників, де, за словами місцевих жителів, водяться качки. З серпня тут починається сезон полювання на дику птицю.

Саме озеро живиться із багатьох джерел, що б’ють прямо із дна. Тому вода тут високої якості, хоча і не дуже прозора, каже орендар. Обмежений доступ автомобілів та регулярне прибирання обмежують забруднення водойми.



Плюси: чиста територія, розвинута інфраструктура, є рятувальники та медпункт, магазин, можливість порибалити.

Мінуси: рідко курсує громадський транспорт, невелика пляжна зона, у вихідні база може бути переповнена.

Підготував Антон БУГАЙЧУК

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 24
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Недавно там втопився хлопець, проплавав мертвий два дні, а загадкова охорона нічого не бачила!
Відповісти
Хлопець втопився і пробув під водою 2 дні після чого тіло всплило і одразу побачіли. Доречі хлопець був без однієї руки і на підпитку
Відповісти
какчан пиарит свою малую родину :)))))
Ирочка, в эту задницу интеллигентные люди не поедут.
Туда едет сброд типа аля бандерштадт.
Відповісти
увагу до дівчат виражають іншим чином
Відповісти
інтелігентні люди з Луцька знають українську мову
Відповісти
сашуня-мішаня, моя мала родіна зовсім в іншому напрямку
Відповісти
9 липня було у вівторок, а у середу - вже 10 число
Відповісти
Дивлячись на фото медпункту і рятувальників можна зробити висновок, що вони находять в якигось зарослях і взагалді їх зробили для галочки. Пост рятувальника в якійсь джунглях стоїть, поклеїли "з понтом" наклейку і все. Треба ще вишку ставити і хай там сидять і дивляться.
Відповісти
А чого б і не поїхати? На 2-3 дні. Хто любить сонце, під шашличок і на природі - люкс! Все, збираю чемодани, мариную мясце - їду :)))
Відповісти
а туалет там - можна задушитись=)) чому не сфотографували???
Відповісти
А чиї це маєтки розкинулись на березі озера у вигляді замку7 І хто збирає гроші за стоянку? Напевно ці два обєкти звязані між собою.
Відповісти
територія за яку беруть гроші повинна бути доглянута, а там навіть траву не косять і бур’яни не виривають і так не тільки на Озерці
Відповісти
Це готельно ресторанна зона. Побудував її підприємець, який немає ніякаго відношення до зони відпочинку Озерце
Відповісти
Візміть хтось в оренду Теремно, колись малий там купався, а зараз все в зарослях.
Відповісти
Минулого року приїхали скупнутися, то я й у воду не наважився піти після того, як побачила кучу п'явок біля берега.Розумію, що вони майже кругом, та коли очі не бачать, то спокійніше якось.
Відповісти
що за бидло 3-й коментар написало
Відповісти
Озеро вроді так нічого, тільки пляжу зовсім нмає, з дітьми їхати, треба щоб пісочок був))
Відповісти
Если взять вовнимание сколько там людей отдыхает то за столько лет можно было навести там порядок,своих детей я бы туда не повезла!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!?
Відповісти
Яка там інфраструктура???? Нема нічого, порибалити не можна нормально!!! Місцевим рибу ловити лише за гроші. Вужів аж кішить,Водойма природня, господар знайшовся, разом з головою с.р. якимись хіміями взяли в оренду 40га землі на 49 років за копійки! Сторожі алканавти, можуть людям колеса в машинах поспускати якщо сперечатись стосовно рибалки!!! Одним словом колишній уголовнік став великим бізнесменом а замашки лишились ті самі!!!!
Відповісти
Анатолій Лищишин говорить, що в озері багато риби, але ловити забороняють. Сьогодні приїхав з вудкою відпочити, порибалити. Заплатив гроші, а виявляється ловити можна тільки хижака на спінінг.Спінінгом ловити не подобається, поїхав розчарований додому.Гроші, правда, повернули.
Відповісти
нормально там ви пишете всяку дурню да там хлопець втгопився бо не потрібно було далеко відпливати пявки водяться я такого не бачила ищо що там траву не косять за то половину людей задоволені і знаєте є така приказка менше знаєш крепше спиш і не де не буває чисто не в якому озері і перестаньте писати і добре подумайте
Відповісти
Скажіть а можна з палатками?
Відповісти
А можна у них взяти номер телефона
Відповісти
Ціни не відповідають дійсності коли було таке 5 грн за машину? Стоїть лигар на вході каже давай 20 грн за заїзд, з@лупу йому
Відповісти
Останні новини
Відпочинок під Луцьком. Озерце. ФОТО
11 липень, 2013, 10:11