Медики Луцька скаржаться, що за свою працю отримують копійки

Медики Луцька скаржаться, що за свою працю отримують копійки
За 2011 рік середня зарплата медпрацівників Луцька становила 1472 гривні – це менше середньої зарплати у місті загалом.

Про це повідомив 7 лютого на підсумковому засіданні колегії охорони здоров’я начальник управління охорони здоров’я Луцької міської ради Федір Кошель.

За його словами, протягом 2011 року зарплату медикам піднімали 4 рази, але загалом вона збільшилася усього на 30 гривень.

«Середня зарплата по Луцьку за минулий рік становить 2042 гривні, але в медиків вона нижча. Навіть дипломовані лікарі не дотягують до цієї суми. Середня зарплата у них складає 1967 гривень. Треба думати, як дати людям більше заробити. Зарплата не відповідає зусиллям, які затрачують лікарі на свою роботу», – заявив головний медик міста.

Головний лікар Луцької поліклініки №2 Ганна Кравчук наголосила, що на лікарів покладено великі навантаження, з якими ті не можуть впоратися.

«На сьогодні діють невмотивовані нормативи. На одного лікаря в стаціонарі припадає 25 хворих, на обслуговування одного пацієнта відведено 12 хвилин. Медики виконують титанічну, віддану працю. Але ці нормативи виконати все одно неможливо. Це відображається на якості наданих послуг», – скаржиться Кравчук.

Фінансування галузі медицини, як зазначив Кошель, становить менше половини від потреби. Тому медики шукають шляхи додаткових заробітків.

«Завдяки дотаціям з державного бюджету, бюджету розвитку, надання дозволених законодавством платних послуг, залучених благодійних коштів у 2011 році вдалося додатково залучити 25 мільйонів гривень», – повідомив Кошель.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ще одним мало, цікаво в кожного лікаря є особняк та мвшина. Де воно береться при такій з/п?
Відповісти
Ні, не в кожного! У моїх батьків за 30 років лише 3-хкімнатна квартира, і то її тато отримав ще у 93 році! Так що не всі так жиріють, якбі вам цього хотлось!))
Відповісти
Оті терапевти, що в поліклініці сидять, то вже такі бідолахи, не знаю як вони взагалі виживають в таких умовах :(
Відповісти
Останні новини
Медики Луцька скаржаться, що за свою працю отримують копійки
08 лютий, 2012, 10:47