Правоохоронці затримали банду вимагачів, які погрожували вбити дитину

Правоохоронці затримали банду вимагачів, які погрожували вбити дитину
До поліцейських по допомогу звернувся харків’янин.

Він розповів, що упродовж тривалого часу йому надходять телефонні дзвінки з погрозами. Невідомі, погрожуючи фізичною розправою йому та членам його родині, вимагали повернення 100 тисяч доларів США, - йдеться на сайті Нацполіції України.

Певний час чоловік не звертав уваги на погрози, допоки невідомі не нагадали про деталі минулорічного розбійного нападу на нього. У разі несплати коштів, погрожували вбити дитину потерпілого.

Під час досудового розслідування правоохоронці встановили особи зловмисників. Це чотири мешканці Харкова, віком від 27-ми до 48-ми років. Злочинну діяльність організував 29-ти річний чоловік, у «помічники» також взяв свою співмешканку.

Зібравши достатньо доказів їхньої причетності до вимагання коштів з потерпілого, правоохоронці провели заходи для їхнього затримання.

У суботу, 29 серпня, поліцейські за силової підтримки КОРД та полку особливого призначення обласної поліції затримали 29-ти річного організатора та його співмешканку одразу після отримання ними частини коштів – 35 тисяч доларів США. За місцем проживання затримали ще двох учасників угруповання.

Наразі всіх особів затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Їм повідомили про підозру за ч. 4 ст. 189 (вимагання) Кримінального кодексу України. В ході слідства буде перевірятися причетність підозрюваних до скоєння розбійного нападу на потерпілого.

Наразі вирішують питання про обрання запобіжних заходів.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Правоохоронці затримали банду вимагачів, які погрожували вбити дитину
31 серпень, 2020, 16:30