Опозиція не пустить Юлію Тимошенко на вибори, ‒ нардеп

Опозиція не пустить Юлію Тимошенко на вибори, ‒ нардеп
Ні владі, ні опозиції не вигідно, аби Юлія Тимошенко взяла участь в наступних президентських виборах, тому і ті й інші домовлятимуться і шукатимуть компроміс, – прогнозує позафракційний народний депутат від Волині Степан Івахів.

Про це Івахів написав у четвер, 11 липня, у своєму блозі на сайті Кореспондент.

Івахів назвав популістським кроком те, що «Батьківщина» вирішила висунути єдиним кандидатом в Президенти Юлію Тимошенко. Адже, згідно із законом, засуджені не мають права балотуватися.

Позафракційний нардеп Сергій Міщенко запропонував змінити законодавство та надати можливість засудженим балотуватися, що відповідало б вимогам ОБСЄ. Це дало б можливість Тимошенко взяти участь у голосуванні на майбутніх виборах Президента.

«Як на мене, позиція Міщенка правильна. По-перше, врахування пропозицій ОБСЄ та ВК у вітчизняному законодавстві та вирішення питання Юлії Тимошенко - це важливі кроки в бік євроінтеграції. По-друге, недопущення Юлії Тимошенко на вибори 2015 року поставить під сумнів легітимність новообраного Президента, навіть якщо вибори пройдуть у повній відповідності демократичним стандартам», - вважає Степан Івахів.

Проте він додає, що законопроект Міщенка поставив у незручне становище і владу, і опозицію. Відтак цей законопроект має мало шансів стати законом. Тим більше, що позафракційні депутати не мають права брати участь у роботі погоджувальної ради та формувати порядок денний.

«Високий рейтинг Віталія Кличка та президентські амбіції Арсенія Яценюка можуть бути реалізовані тільки за умови відсутності у виборчому бюлетені прізвища Тимошенко, тому підтримувати законопроект Міщенка може відмовитись ціла опозиційна фракція. І такий розвиток подій є цілком реальним з огляду на заяву УДАРівця Валерія Карпунцова, який категорично проти цього законопроекту», - каже про один з можливих варіантів Івахів.

Один з небагатьох шансів того, що законопроект приймуть – це те, що його підтримають регіони та комуністи.

«Такий варіант або поставить хрест на президентських мріях Кличка та Яценюка, або розсварить опозицію», - припускає нардеп.

При тому він додає: оскільки кожен із цих варіантів ускладнює життя як владі, так і опозиції, то і перші, й другі будуть шукати компромісний варіант.

«Тому Тимошенко врешті може отримати дозвіл на лікування у Німеччині. Її легально випустять з країни лікуватися, але на вибори вона не піде. Такий жест з боку влади зніме всі питання Європи у справі Тимошенко, а опозиційні лідери зможуть спокійно піти на вибори», - каже Степан Івахів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 9
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Боксера в депутати ... боксера в депутати .. боксера в депутати... А Юлю на дибу разом з кроликом "сенею"
Відповісти
бачу немолода.ушиби були?дятлом не працювала?
Відповісти
А все таки, Президентом оберуть представника опозиції!
Відповісти
нардеп Івахів став загальноукраїнським тролем, з чим я його і вітаю)))в мене тільки виникає запитання, хто ж порадив і написав йому цей опус?))) де Івахів, і де Тимошенко?
Відповісти
Погоджуюсь. Ніхто не пустить Юлю на вибори і тут Івахів має рацію.
Відповісти
він та єремєєв вкурсє..частина йіх пізсеесу вже в сімї.фірташ.золотий екватор.частина ще в литвинах та ко".там чорт голову зломить.та в їх політичних поглядах так само.вірніше вони відсутні..а час від часу вкидає якісь теми для того щоб лохторат запамятав хвамілію..який лохторат такий депутат.комбікорму дасть..
Відповісти
Єдиним, кому не вигідно випускати Тимошенко - це Януковичу і його бандитській команді, ой "владі", а опозицію не треба вплутувати до таких сумнівних висновків пана Івахіва, бо саме опозиція протистоїть цій злочинній владі і бореться за визволення Юлії Володимирівни. Автор даної статті знову намагається підштовхнути людей до думки "всі вони однакові".
Відповісти
А чого тоді твоя опозиція провалила голосування по дериміналізації статті Тимошенко (не голосувало 26 опозиціонерів), пенсійну реформу (не голосувало від 12 до 30 опозиціонерів на різних голосуваннях), за відставку Азарова не голосував навіть Кличко, за зняття депутатської недоторканості не голосувала "Батьківщина" в повному складі. Тому питання - а чого вони так хрєново протистоять бандитській владі?
Відповісти
знімем не доторканість..горохівський суд досадить всіх..тобі спокійніше буде..очі ніхто муляти не буде..чо випендрюватись..нащо..худобою родились..худобою здохнем?
Відповісти