У Луцьку «здали» нову багатоповерхівку. ФОТО

У Луцьку «здали» нову багатоповерхівку. ФОТО
У Луцьку з офіціозом вручили сертифікати на отримання квартир людям, які беруть участь у державних програмах з придбання житла.

Урочистість відбулася 11 липня за участю віце-прем’єр-міністра Олександра Вілкула, який прибув до Луцька з робочим візитом, щоб, зокрема, провести засідання Національної ради з питань створення та забезпечення функціонування ОСББ.

На цю подію прибули в Луцьк деякі мери та інші посадовці з багатьох міст України, які слідували за Вілкулом по всіх об’єктах, які демонструвала міністру місцева влада.

Віце-прем’єр-міністр Олександр Вілкул, перший заступник міністра ЖКГ Григорій Семчук разом з першими особами Волині – губернатором Борисом Клімчуком, мером Луцька Миколою Романюком, головою Волиньради Володимиром Войтовичем та іншими посадовцями – прибули до новобудови на вулиці Федорова, 4д.
Олександр Вілкул
Олександр Вілкул

Цей дев’ятиповерховий будинок споруджений за участі Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву в рамках реалізації державних цільових програм. Замовник будівництва – управління капітального будівництва Луцької міської ради. Забудовник – ПАТ «Луцький домобудівельний комбінат». Будівництво стартувало у 2010 році.

За словами директора ЛДБК Руслана Ваймана, у цьому будинку – 72 квартири: 18 однокімнатних, 36 двокімнатних та 18 трикімнатних. Загалом це майже п’ять тисяч метрів квадратних житлової площі. Середня ціна квадратного метра – 6 200 гривень.

Одна квартира (69,4 кв. м) збудована за програмою пільгових довгострокових кредитів молодим сім’ям та одиноким молодим громадянам за кошт обласного бюджету. Обсяг кредитних ресурсів – 334, 411 тисяч гривень.

Ще одна така ж квартира збудована за цією ж програмою за рахунок коштів статутного капіталу держфонду. Обсяг кредиту – 384,8 тисяч гривень.

Загалом, повідомив Вайман, 21 квартира збудована за програмою «Доступне житло». Державні кошти – 2 мільйони 67 тисяч гривень, власні вкладення громадян – 7 мільйонів 80 тисяч гривень.

Ще 17 квартир зведені за програмою здешевлення іпотечних кредитів. Сума наданих кредитів становить 3 мільйони 801 тисячу гривень.

Поважних гостей з самого ранку чекали мешканці й організатори урочистості. Лунала українська музика, під’їзди прикрасили жовто-блакитними кульками, поряд навіть встановили білборд, який рекламує державні цільові програми й Президента Віктора Януковича.

Вілкул і Клімчук звернулися до присутніх, привітавши з хорошою подією, вручили сертифікати на отримання квартир сім’ям, перетнули символічну червону стрічку, а вже потім оглянули сам будинок.

«Я як людина, яка три роки прожила в гуртожитку, а потім з батьками на зйомних квартирах, поки не з’явилася можливість придбати власну, дуже добре вас розумію», – звернувся до людей Олександр Вілкул.

Віце-прем’єр запевнив, що державним цільовим програмам можна довіряти, мовляв, у майбутньому вони будуть тільки розвиватися. Нині ж, наголосив він, діє п’ять програм, які стосуються придбання житла.

«У нас амбітні плани на цей рік – допомогти придбати квартири близько шести тисячам людей», – заявив він, додавши, що влада наведе лад і з квартирними чергами.

А губернатор Волині Борис Клімчук зауважив, що попереду волинян чекають нові новосілля й наголосив на важливості створення ОСББ, пригадавши, як у молодості отримав квартиру в Ковелі.

«Вже тоді нам не потрібен був жек, вже тоді ми розуміли, що це наше», – сказав голова ОДА.

«Хай це місце буде щасливим для вас», – звернувся Клімчук до новосельців.

Директор ЛДБК Руслан Вайман подякував владцям за хорошу роботу й дієвість державних програм.

«Ці програми не тільки допомагають людям придбати житло, а й дають будівельникам роботу», – зауважив він.

Руслан Вайман висловив впевненість, що й третій будинок, який вже почав зводити на цьому місці ЛДБК, стане учасником держпрограм.

«Те, що програми успішні, свідчить і й те, що поряд вже будується ще один будинок», – сказав Олександр Вілкул.

«Держава 100% і далі буде продовжувати ці програми. Це завдання Президента. Цього року ми плануємо допомогти шести тисячам людей купити житло. Хоч це вже багато, але ще за кілька років хочемо, аби ця цифра сягнула 30 тисяч людей», – наголосив віце-прем’єр-міністр.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 13
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
О, а шо то Стемковський там околачувався???
Відповісти
Квартиру купує..
Відповісти
програма ізвестна..вже накрилася..хто цікавиться почитайте новини в інтернеті..колись така при ющенку тоже була..держава перестає свою частину відсотків платити і банк начисляє сімї і штрафи і відсотки..тут те саме буде..з кожної подаренної чернухам ділянки мало б вийти 15-25 квартир..а так оцей лахатрон..я вже не кажу як навіть на нього Черги формують....вірте лохторат.
Відповісти
Це не чернуха будує...от там точно лохотрон в чернухи дуже багато в плануванні лоджий..а вони долречі в ходять в квадратуру.це виходить пусте викидання гроше на квадрати на яких по суті жити не будеш!!!!!..я власниця квартири в новобудові на Федорова і дуже задоволена...однокімнатна квартира обійшлась в 30 тисяч доларів..за такі гроші..квартиру в хорошому стані не купити!!!
Відповісти
Так, дійсно за 30 тисяч у.о. не купиш квартиру з повністю новою системою водопостачання, опалення...
Відповісти
радий за людей що отримали квартири. вони поклали немало нервів та грошей. хай файно їм там буде. ще доведеться попрацювати на ремонт в квартирах - але то наживне, дах над головою буде. ну а владі респект за піар, бо якби не він - не було б і квартир. пропоную впровадити щотижневі приїзди міністрів і всяких дядьків із столиці.
Відповісти
не зрозумів?квартири будуть їхні після виплати їх та государства..та програма вже накривається..а їм ще років 5 платити..почитай про те все з "мєлочами".для совєта це не природно влазити в тонкості-а ти влізь .тоді побач чи хвалит когось зараз за те що буде через 4-5 років.
Відповісти
Блииннн, 6200 за квадрат плюс еще 2000-2500 уйдет на внутрянку. Имеем более тысячи долларов за квадрат готового жилья, квартира 65 кв м обойдется в 70-72 тыс долларов. Для сравнения скромный котедж квадратов на 100 с землей, по сегодняшней цене, будет стоить те самые деньги.
Відповісти
Ех, яка ж показуха... Невже здача будинку - подія вселенського масштабу? Стидно владі має бути за те, скільки будується і за якою ціною...
PS: А автор спеціально "не помітив" рекламу "Гарної хати"??? Якраз так, щоб було видно адресу і телефон!
Відповісти
все чернухі ціни ставлять.їм флаг в рукі дали..там в них аукціонери непрості напевно.земля під будівництво подарунок.конкуренції в місті як такої нема..все па савєтскі..де нема континіумів там чернуха.матриця монопольна.пізнес
Відповісти
та минуле.зустріч.http://www.volynpost.com/img/modules/news/6/3b/c328329d49e921ffc91100b8c9bb63b6/cb-DSC_1042.jpg
Відповісти
така біда сталася а вони з посмішками одне одного вихваляють.
Відповісти
а до чого тут біда .... звичайно - аварія з дітками - величезне горе і викликає співчуття та сльози.
На жаль, щохвилини трапляється якесь нещастя. Проте, коли ви святкуєте своє день народження, христини - родини, весілля, ви ж не думаєте про те що у когось в Луцьку похорон, невиліковна хвороба, .... то ж не лукавте і не смійте називатися совістю..... В людей приємна подія - вони придбали власне помешкання, держава допомогла їм в цьому- 90 % не зробили б цього якби не та державна допомога - і вони радіють з цього приводу, до цієї зустрічі готувалися близько місяця, відклали всі свої особисті справи і для них дуже приємно, що чиновник такого рівня приїхав особисто вручити їм ключі від квартир.
І ще - 99 % в той момент і не знали про трагедію, яка сталася.
Відповісти
Останні новини
У Луцьку «здали» нову багатоповерхівку. ФОТО
11 липень, 2013, 14:20
Як затопило Луцьк. ФОТО
11 липень, 2013, 14:19