Життю волинян загрожує отруйний ріпак, – ВО «Свобода»

Життю волинян загрожує отруйний ріпак, – ВО «Свобода»
На залізничній станції «Ізов» у Володимир-Волинському районі вже тиждень просто неба стоять понад 200 вагонів із насінням ріпаку, обробленого смертельно небезпечною для людини речовиною – фосфіном.

Про це повідомила прес-служба Волинської організації ВО «Свобода», посилаючись на працівників станції.

Жодних заходів з усунення небезпеки контрольні інстанції і керівництво станції не здійснюють, ідеться у повідомленні.
Тим часом працівники станції скаржаться на характерний присмак у роті, нудоту, першіння у горлі.

Вагони з вантажем, обробленим фосфіном, стоять на території станції з відкритими люками. Отруйні випари безперешкодно потрапляють у повітря. Є реальна небезпека ураження працівників, запевняють у прес-службі «Свободи».

Між тим, зауважують, вантажовідправник мав би зберігати токсичний вантаж у закритому приміщенні з обмеженим доступом доти, поки не спливе весь термін дезактивації насіння – 14 діб.

Санстанція та служби з екологічної безпеки також не реагують на наявність небезпечного вантажу.

Поки термін дезактивації не сплив, польська прикордонна служба категорично відмовляється пропускати на свою територію вантаж із фосфіном. Тому він перебуває на українському боці, створюючи потенційну загрозу для працівників та мешканців прикордонної території.

«Дивує те, що влада повністю ігнорує реальні факти загрози для життя і здоров'я громадян», - додають у прес-службі.

ВО «Свобода» вимагає від голови Волинської ОДА Бориса Клімчука та відповідних органів контролю негайно усунути загрозу для здоров'я і життя волинян.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Мий не знали, що таке діється. ніхто не сповіщав.То все журналісти)))
Відповісти
То все "Свобода"! :)))
Відповісти
Препаративная форма фосфина - это таблетки в оболочке. Для того, чтобы прошла фумигация, таблетка должна перейти из твердого в газообразное состояние, что не возможно при низких температурах. фумигация препаратами на основе фосфона при t ниже - 7 фальсификат. Это спокойно можна доказать, посмотрев инструкцию по применению такого препарата, которая прилагается к каждой упаковке. Это схема часто практикуется для того чтобы получать так называемые откаты. Деньги, которые перечисляются на счет фумигационной фирмы впоследствии деляться на 3 части: одна - остается на счету фумигационной фирмы, вторая - отдается, в качестве дополнительной зарплаты, менеджеру, который от лица собственника занимается грузом, третья - в качестве взятки, специалисту фитосанитарной службы, который должен организовывать и контролировать фумигацию.Так что дорогие волыняне, не волнуйтесь, здесь надо разбираться не экологам, а провоохранительнам органам и налоговикам
Відповісти
Останні новини
Життю волинян загрожує отруйний ріпак, – ВО «Свобода»
08 лютий, 2012, 11:30