Як вибрати сигналізацію, якщо ви маєте домашніх тварин?*

Як вибрати сигналізацію, якщо ви маєте домашніх тварин?*
Ви хочете захистити дім з допомогою системи сигналізації, маючи домашніх тварин? Це висуває певні особливі умови до вибору пристроїв – https://control.ua/provodnaya-ili-besprovodnaya-ohrannaya-signalizaciya.html. Завдяки сучасним технологіям ви цілком можете поєднати високий рівень захисту приміщення та спокійне перебування в ньому тварин.

Що представляє собою сигналізація, дружня до тварин?


Якщо у вас є кіт, собака чи інша тварина, вам зовсім не потрібно купувати якісь спеціальні та дуже дорогі пристрої. Фактично основна панель системи безпеки лишається такою ж, як і зазвичай. Потрібно лише придбати датчики руху, які «вміють» відрізняти людей від тварин.

Зазвичай для цього використовуються пасивні інфрачервоні датчики руху. Вони розроблені таким чином, аби ігнорувати зміни пасивного інфрачервоного випромінювання на рівні підлоги. Такі датчики не спрацьовують при пересуванні тварин масою приблизно до 35 кг.
Пасивна інфрачервона енергія порожньої кімнати досить стабільна. Але в той момент, коли людина входить у приміщення, кількість енергії різко зростає, і датчик спрацьовує.

Датчик для домашніх тварин працює аналогічно звичайному, однак з однією відмінністю. Він не охоплює простір на певній висоті від підлоги. Цього цілком достатньо, аби тварина лишалася у «сліпій зоні». А от зловмисник точно фіксується, після чого вмикається сигналізація.

Особливості встановлення сигналізації




Навіть найбільш дружні до тварин датчики будуть помилково спрацьовувати, якщо встановити їх неправильно. Ключовим фактором є зона покриття:

• Врахуйте звички домашнього улюбленця. Наприклад, якщо собака любить лежати на дивані, або кіт постійно стрибає на меблі, датчик руху варто розташувати так, щоб оминати ці ділянки. Інколи тварин просто необхідно замикати в іншій кімнаті.
• Тримайте датчик подалі від тварини, аби вона не могла його пошкодити. Пам’ятайте, що кішки дуже спритні та можуть вилізти майже на будь-яке підвищення.
• Нижня частина зони покриття повинна не доходити до підлоги на висоту, принаймні на 30 см більшу в порівнянні з ростом тварини.

Рішення для будинків з домашніми тваринами



Якщо великі тварини вільно гуляють по будинку, вони цілком можуть викликати спрацювання датчика. Наприклад, якщо кіт стрибає на підвіконня, він виходить зі «сліпої зони».

Але це зовсім не означає, що вам доведеться відмовитися від системи сигналізації. На https://control.ua/ є багато інших рішень, а спеціалісти компанії завжди допоможуть підібрати оптимальну схему захисту приміщення. Консультант обов’язково розробить систему, яка працюватиме з домашніми тваринами без помилкових увімкнень сигналу тривоги.

Наприклад, ви можете встановити датчики відкривання дверей та вікон, датчики розбивання скла. Вони спрацьовуватимуть, якщо зловмисник намагатиметься проникнути в дім через вікна чи двері.
Ще один варіант – встановлення камер відеоспостереження та підключення їх до централізованого пункту охорони. Спеціалісти помітять, що в будинку присутні сторонні особи, та реагуватимуть відповідним чином.

Якщо в будинку є внутрішні кімнати без вікон та дверей на вулицю, ви можете замикати тварин в них на час своєї відсутності. Так сигналізація працюватиме взагалі безперешкодно. Головне – контролювати вхідні двері та вікна.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.