На Волині «оживили» радянську споруду. ФОТО

На Волині «оживили» радянську споруду. ФОТО
У селі Дерно Ківерцівського району відновили роботу елеватора, який простояв "без діла" понад 15 років.

Його "оживив" волинський інвестор, вклавши 16 мільйонів гривень, - пише Слово Волині.

Трохи більше як за три місяці тут відремонтували старі приміщення, обладнали лабораторію, збудували нове зерносховище та встановили європейське обладнання. Італійська сушарка може обробити за добу до 1200 тонн зерна.

Пункт прийому зерна у Дерно став одним із восьми, які належать ТзОВ ХПП "Волинь-зерно-продукт".

"На сьогодні готові приймати ріпак, пшеницю, кукурудзу та сою. На пункті може зберігатися 30 тисяч тонн зерна. Маємо на сьогодні вісім складів, кожен із яких може вмістити 3 тисячі 200 тонн збіжжя. А новозбудоване зерносховище розраховане на 10 тисяч тонн. Та найголовніше під час жнив - добре висушити зерно. Щоб нова сушарка працювала безперебійно, навіть у ночі, встановили три польські накопичувачі сирого зерна. Час перебування збіжжя в сушарці залежить від його вологості: 20% і вище - щонайменше двічі зерно переганятимуть, а 15-17% - вистачить і разу", - ділиться тонкощами роботи завідувач пунктом у селі Дерно Василь Діордійчук, а в минулому гендиректор ДК "Хліб України" у Волинський області.

Зі слів Діордійчука, пункт у Дерно до приходу інвестора заростав бур`янами 15 років. Роботи розпочались лише цьогоріч у квітні, коли зійшов сніг, а вже у липні пункт запрацював. Тут працює три десятки людей.

Директор філії Сергій Супрунюк розповів, що закинуті приміщення купили за чотири мільйони гривень, ще 12 знадобилося, щоб пункт прийому зерна став таким, як нині.

ТзОВ ХПП "Волинь-зерно-продукт" - фактично монополіст на Волині, але зупинятися на досягнутому не планує. 12 липня переріжуть стрічку на пункті прийому зерна у селі Звиняче на Горохівщині. Взагалі у планах інвестора відновити всі хлібоприймальні, які були на теренах Волині за радянських часів.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
ЦЕ ДИЙСНО РАДИСТЬ -ЗНИЩИТИ РОЗИКРАСТИ НАРОДНЕ ДОБРО А ТЕПЕР З ПОМПОЮ ВИДКРИТИ ЩЕ ОРДЕНИВ СОБИ ПОВИШТЕ
Відповісти
Арону
То повісь орден собі за те, що не стримався і таки написав хоч якийсь коментар!
Відповісти
Останні новини
На Волині «оживили» радянську споруду. ФОТО
11 липень, 2013, 15:14
Фотовиставка Ніни Ліщук
11 липень, 2013, 15:11