Нардеп з Волині зустрівся з селянами. ФОТО*

Нардеп з Волині зустрівся з селянами. ФОТО*
Народний депутат України Сергій Мартиняк завітав у село Кисилин Локачинського району на зустріч із людьми, щоб прозвітувати про свою роботу у парламенті та на окрузі й обговорити проблеми села.

Зустріч із виборцями відбулася 9 липня у місцевому будинку культури, де зібралося чимало людей, аби почути з уст народного депутата, над чим він зараз працює.

«Щоб між нами завжди був діалог, ми з командою організували при кожній сільській раді інформаційні пункти народного депутата, де розташована вся інформація і скриньки для листування. Таких пунктів налічується 308 у всьому виборчому окрузі №20. У мене лише одна громадська приймальня, яка знаходиться у місті Луцьку на вулиці Рівненська, 85. Я свідомо не створював більше, адже кошти на їх утримання йдуть з державного бюджету», - розповів Сергій Мартиняк.

Нардеп наголосив, що до 25 липня у кожному інформаційному пункті на дошці буде вивішений детальний звіт про піврічну роботу народного депутата у парламенті та на окрузі, з яким зможе ознайомитися кожен бажаючий.

Розповів нардеп і про відкриття відремонтованого неврологічного відділення у Локачинській районній лікарні.

«Сьогодні ми розпочали добру справу. Наразі за кошти благодійного фонду «Європейський вектор» відремонтовано неврологічне відділення у Локачинській центральній районній лікарні, у наступні роки плануємо відремонтувати усю лікарню. Я нікому не побажаю потрапляти у медичні заклади, але якщо хтось потрапить, то повинен відчувати себе комфортно», - пообіцяв Сергій Мартиняк.

Найболючішим питанням для селян залишається збут сільськогосподарської продукції. Це питання підняв сільський голова Адам Соколюк під час зустрічі з нардепом.

«У селі всі займаються вирощуванням і виготовленням сільськогосподарської продукції, яка на сьогодні є безцінною, тобто на неї немає ціни. У нас хочуть купувати м'ясо по 10-12 гривень за кілограм. Та де ж ви бачили на ринку ковбасу, зроблену зі справжнього м’яса за 25 гривень за кілограм? Ми не можемо звести кінці з кінцями, бо працюємо багато, але не можемо заробити на своїй праці», - скаржиться посадовець.

Сільський голова звернувся з проханням до народного депутата врегулювати ціни на державному рівні, на що Сергій Мартиняк відповів, що це неможливо. Єдиний вихід із цієї ситуації – створити кооператив і збувати продукцію великими партіями в інші регіони.

«Треба організуватися. Як кажуть у народі: гуртом легше батька бити. Я ж спеціально організував для сільських голів поїздки у Крим та Херсон, щоб налагодили зв’язки. Адже там волинська сільськогосподарська продукція потрібна. Але їм невигідно купувати одну тонну картоплі, а відразу 20 тонн. І зараз такий час, коли продавець повинен йти до покупця, а не навпаки», - звернувся до людей Сергій Мартиняк.

Також він зазначив, що наразі у Турійську будується перший заготівельний пункт, куди буде звозитися с/г продукція.

«Це свого роду експеримент. Щоб заготівельник не їздив по селу, а приїхав у пункт, загрузився і поїхав» - пояснив нардеп.

Після загальних обговорень проблем села Сергій Мартиняк провів особистий прийом громадян. Люди зверталися із проханнями допомогти у лікуванні та вирішенні особистих питань. Також за проханням директора Кисилинської школи у навчальному закладі буде укомплектований комп’ютерний клас. Так, за кошти депутата до 1 вересня проведуть інтернет і подарують перший комп’ютер.

Сергій Мартиняк запропонував підготувати проект ще на п’ять комп’ютерів для повної комплектації комп’ютерного класу. А у сільську бібліотеку буде закуплено теплообігрівач.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Мартиняк
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 8
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А скатертину, то треба було попрасувати ( на першому фото)
Відповісти
в селі так принято
на то воно і село
але для такого дорогого гостя "благодійника" і така покатить)
Відповісти
смійтесь.для них то бізнес мен.людина яка знає тайни.
Відповісти
та юра єнакієвскій бізнес партньори непртиїхали?
Відповісти
ТО Е ФАЙНО ШО НАРДЕП ПРАЦЮЕ ТИКО ЖИТИ ВСЕ ГИРШЕ МОЖЕ ХАЙ КРАЩЕ ВИДПОЧИВАЕ
Відповісти
Показухя ...
Відповісти
Село зустріло прихованого регіонала,а той відчепно кине пару сот.Закони прийміть на користь нас,українців,а проблеми ми вирішимо самі без ваших приїздів!
Відповісти
Бог хоть дав нам розуму не обрати" благодійника",бо одного в місті маємо то аж "криша" їде так хоче щоб кудись обрали.НАРОД-ПРОТИ!!!!
Відповісти