Начальник відділу освіти може сісти на 5 років

Начальник відділу освіти може сісти на 5 років
За справу начальника відділу освіти Луцької райдержадміністрації, депутата районної ради Миколи Тарасенка, якого звинувачують у службовій недбалості, невдовзі візьметься суд.

Прокуратура Луцького району спрямувала до суду кримінальну справу, порушену відносно начальника відділу освіти, повідомили у прес-службі прокуратури.

Злочинна недбалість цього чиновника кваліфікується за ознаками злочину, передбаченого частиною 2 статті 367 КК України.

Нагадаємо, відповідальний посадовець, несумлінно виконуючи свої службові обов’язки, нехтуючи суспільними інтересами, порушив Бюджетний кодекс України, Закон України «Про закупівлю товарів, робіт і послуг за державні кошти» та інші важливі нормативні документи.

Відтак з 2008 по 2010 рік відділ освіти цього району не проводив необхідних тендерних процедур із закупівлі продуктів харчування для шкіл району.

М'ясо яловичини та м'ясо свинини, вершкове масло, інші продукти купувались для освітніх закладів за цінами, які були вищими від середньо-ринкових.

У результаті службової недбалості начальника відділу освіти державному бюджету протягом 2008-2010 років заподіяно збитки на загальну суму 117613,89 гривень.

Тепер чиновнику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до п’яти років.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Краще було б якось примустити його виплатити завдані збитки. А то грошей накрав собі, так ще й строком від 3 до 5ти років держава на його утримання буде гроші виділяти. еххх...
Відповісти
Останні новини
Начальник відділу освіти може сісти на 5 років
08 лютий, 2012, 11:47