Туристична страховка – незнайомі слова та способи використання*

Туристична страховка – незнайомі слова та способи використання*
Відпочивати, мандруючи іншими країнами, завжди цікаво. Але іноді під час подорожі трапляються й неприємні моменти у вигляді хвороби чи травми. Особливо це важливо в часи пандемії. Серйозно постає питання, що робити.

Усе залежить від того, наскільки людина добре подбала про подорож. Якщо в неї є страховий поліс, тоді немає чого хвилюватися – усі витрати на лікування візьме на себе компанія, з якою укладено договір. Коли такого захисту немає, слід підготуватися до значних фінансових витрат. Отже, розглядаємо нюанси використання та незнайомі терміни туристичної страховки.

Що таке франшиза

Це або фіксована сума, або відсоток від вартості лікування, який в разі виникнення непередбачуваної ситуації застрахована людина зобов’язується сплатити самостійно. Як правило, він не перевищує €300-400, хоча великі компанії можуть запропонувати франшизу розміром €100 чи навіть 0. Ціна поліса залежить від його розміру – чим вона вище, тим менше доведеться сплатити туристу, і навпаки.

Страхове агентство компенсує тільки витрати, що перевищили зазначену суму. Наприклад, якщо виклик лікаря коштував €100, а франшиза страхового поліса – €50, компанія компенсує лише €50. Тобто економія грошей при оформленні не завжди є виправданою. А оформлена туристична страховка на https://arsenal-ic.ua/product/podorozhi/strahuvannya-turistiv гарантує спокійний відпочинок.

Страховий ліміт

Це максимальна сума компенсації, на яку можна розраховувати під час настання страхового випадку. Може бути 30-50 тис. євро або доларів. Причому в межах цієї суми сплачується лікування тільки для зняття гострого стану. Повністю максимальну суму використовують у важких випадках, коли необхідна дуже складна операція чи транспортування застрахованого додому за медичними рекомендаціями.

У більшості випадків €30 000 достатньо, якщо турист планує подорож до країн Європи. А ось, якщо потрібно їхати до країн Південно-Східної Азії, Японії, Китаю, Індії, слід мати поліс на €50 000 страхового ліміту.



Страховий випадок

Базовий страховий поліс покриває потребу в допомозі в таких ситуаціях:

• невідкладна медична допомога (зокрема стоматологічна);
• транспортування до найближчого медичного закладу;
• транспортування додому для лікування;
• повернення тіла в разі смерті;
• придбання ліків;
• витрати на зв’язок, пов’язаний зі страховим випадком.
Водночас він не компенсує витрати на лікування:
• травм, отриманих при форс-мажорних обставинах (військові дії, революція, теракт та ін.);
• захворювань, що виникли в застрахованої особи ще до укладання договору;
• травм, отриманих під час дій, пов’язаних із невиправданим ризиком для життя, заняттями фізичною роботою, участю у змаганнях. Для всіх цих форм діяльності є інші програми страхування;
• травм, отриманих під дією алкоголю, наркотичних речовин;
• зубів (за винятком екстрених ситуацій).
Крім цих випадків, страхова не компенсує витрати на пластичні операції, пологи та ін. Варто врахувати, що в кожної компанії можуть бути ще й свої умови.

Як скористатися страховкою


У разі виникнення страхового випадку слід негайно зателефонувати до цілодобової служби підтримки (асистанс-служби), номер якої вказано в полісі. Консультанти проведуть інструктаж з приводу того, що слід робити далі. Вони нададуть адресу найближчого медичного закладу або викличуть лікаря. З цього моменту всі витрати на лікування страхова візьме на себе.

Як бачимо, мати страховий поліс не просто бажано, а необхідно! Головне – вибрати надійну страхову компанію. З цією метою слід передивитися рейтинги, відгуки на відповідних форумах, відстежити репутацію компаній на ринку страхових послуг.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Туристична страховка – незнайомі слова та способи використання*
07 серпень, 2020, 21:04