Як таборували волинські пластуни. ФОТО

Як таборували волинські пластуни. ФОТО
Волинські пластуни два тижні в селі Костюхнівка Маневицького району проводити мистецьке таборування, яке зібрало понад п’ятдесят учасників.

Дівчата з куреня імені Олени Левчанівської жили у наметах, вчилися орієнтуватися на місцевості та фізично загартовувались, виконуючи ряд фізичних навантажень, мали кілька пізнавальних мандрівок, вчились надавати першу медичну допомогу, - повідомили у прес-службі Пласту.

Програма табору складалася з лекцій, на яких юначкам розповідали про історію, міфологію та традиції України, а також були заняття з композиції та кольорознавства, співів тощо.

Значну увагу на таборі було приділено творчим заняттям. Дівчата вчилися ткацтву, розпису по тканині, робили ляльки-мотанки, букети з цукерок, браслети з глини та прикраси для волосся, купальські вінки та багато іншого.

Також на таборі були і маленькі учасники, а саме дітки віком від 1,5 до 6 років, для котрих теж була складена цікава та насичена програма під назвою «Автостопом по казках».

Щодня дітям презентували певну казку (Троє поросят, Ріпка, Колобок тощо), що ставала темою дня і всі заняття в той день перекликались з нею.

У формі гри, їздячи від зупинки до зупинки, вони також вчили дорожні знаки та правила дорожнього руху.

На творчих заняттях учасники табору разом із батьками робили своїми руками аплікації з паперу та круп, малювали, ліпили з солоного тіста та пластиліну тощо.

Також для малечі було створено справжню смугу перешкод, де вони на свіжому повітрі фізично загартовувались, грали рухливі ігри та долали естафети.

Були у них і практичні завдання: садити та доглядати городину, годувати місцевих домашніх тварин, пекти печиво та допомагати батькам у прибиранні оселі, пранні.

На музичних заняттях діти співали улюблені пісні та пробували грати на різних музичних інструментах (сопілках, гітарі, маракасах та ін.).

Маленькі учасники табору також мали можливість проявити свої таланти, взявши участь у щоденних театралізованих дійствах, де вони перетворювались на героїв улюблених казок.

Програма табору також включала оздоровчу йогу та танці.

Щовечора біля ватри збиралися всі учасники, які за час перебування на таборі стали справжніми друзями, ділилися враженнями та співали. Ще однією особливістю табору було те, що він допоміг здружитись скаутам двох країн, адже на території центру в той час проводили свій табір польські харцери.

Табір відбувся в рамках мистецького проекту «Поцілунок музи», фінансованого грантом Президента України на 2013 рік.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Пласт
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.