Cейм Польщі відмовився назвати «Волинську різню» геноцидом

Cейм Польщі відмовився назвати «Волинську різню» геноцидом
Головна законодавча палата Польщі, Сейм, відмовилася назвати Волинську трагедію ‒ найкривавіший польсько-український конфлікт ‒ «геноцидом» поляків.

Як передає кореспондент УНІАН з Варшави, поправку в цій справі на засіданні у пʼятницю підтримали лише 212 депутатів з 231 необхідних для її ухвалення, ‒ пише Українська правда.

Проти проголосувало 222 депутати з 437, які взяли участь в голосуванні, та троє утримались.

Сейм Польщі також не підтримав поправку, якою частина депутатів хотіла встановити 11 липня Днем памʼяті жертв Волинської трагедії, мучеництва кресовян. За неї проголосували 178 депутатів, проти ‒ 259 депутатів.

Представник РО Роберт Тишкевич, який представляв компромісний варіант заяви в справі Волинської трагедії, зазначив, що комісія вирішила відмовитися від встановлення цього дня Днем памʼяті кресовян через те, що насправді кресовяни постраждали не лише на Волині.

Він нагадав, що багато поляків, які жили на так званих кресах, постраждали від Радянського союзу, що напав на Польщу 17 вересня 1939 року.

Перед голосуванням перед депутатами Сейму виступив міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський, котрий закликав «не загострювати» позицію в справі Волинської трагедії, нагадавши, що 5 років тому назад польський парламент вже визнавав ті події «етнічною чисткою».

Він наголошував, що з цього часу насправді нічого не змінилося та звертав увагу, що «гостріше формулювання» негативно вплине на перспективи європейської інтеграції України.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 12
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Мають клепку ті поляки! Що не про всіх наших скажеш!
Відповісти
нєрвно курить в стороні ! Оце так кідалово ! За що ж йому той ордєн дали? тепер цей ордєн для нього як каїнова печатка ! ))
Відповісти
ваша інформація застаріла. Сейм прийняв таку заяву як і Сенат. - "етнічні чистки з ознаками геноциду".

http://www.pravda.com.ua/news/2013/07/12/6994143/
Відповісти
А, если внимательно прочитать, то где противоречия?
Відповісти
Наші депутати у себе не можуть навести порядок у парламенті- тепер вказують полякам ,що робити,рубаючи сучок украінського дерева, на якому сидять.
Відповісти
кому вказує?почитай новини за останній місяць..
Відповісти
http://www.istpravda.com.ua/digest/2011/03/22/32710/
Відповісти
Колісніченко колись активно працювал на Волині.
Відповісти
він пару місяців агрономом потім головою влсму місцевого району..потім пішов по лініїї карєри в кпсс.але не встиг.зараз догнав круто.а взагалі то про таку мраз.. говорити тільки ели та бели на держслужбовому обіді можуть..в вас друга Україна-пакращена..дивись щось часом в тому інтернеті крім бонпріксів..
Відповісти
один з десятка його.за гроші володі.почитай де тебе мають..
Відповісти
тоже?http://tsn.ua/politika/kravchuk-nazvav-zvernennya-deputativ-do-seymu-polschi-schodo-volinskoyi-tragediyi-zradoyu-302225.html
Відповісти
Останні новини
Cейм Польщі відмовився назвати «Волинську різню» геноцидом
12 липень, 2013, 12:51