Польща нагнітає антиукраїнську істерію, – нардеп Вітів

Польща нагнітає антиукраїнську істерію, – нардеп Вітів
Народний депутат від ВО «Свобода», голова Волинської обласної організації ВО «Свобода» Анатолій Вітів вважає, що останні кілька місяців з польського боку відбувається нагнітання антиукраїнської істерії.

«Лунають заяви, які ображають честь і гідність української нації. Здійснюється фальсифікація історичної правди та свідоме замовчування злочинних актів польської колоніальної окупаційної політики по відношенню до України та українців», - цитує нардепа партійна прес-служба.

На думку свободівця, українська сторона зробила все для взаємного порозуміння та взаємного прощення на основі принципів рівноправності та добросусідства.

«Але Польща проігнорувала наші зусилля і перейшла межу. Сьогодні, 12 липня, польський Сейм ухвалив шовіністичну резолюцію, в якій звинувачує українців, які боролися за незалежність на своїй землі, у геноциді. Аналогічну позицію раніше зайняв Сенат і президент Броніслав Коморовський», - каже Вітів.

Крім того, народний депутат-свободівець висловив думку, що україно-польський конфлікт 1943 року на Волині був розв'язаний польською стороною, що не хотіла визнавати за українцями права бути господарем у власній хаті.

«Лише всенародний опір польським окупантам дозволив Волині уникнути трагічної долі Холмщини, Надсяння і Підляшшя, де українці були знищені та вигнані зі своїх етнічних земель. Завдяки активним діям воїнів УПА вдалося захистити від спалення польськими військовими загонами сотень волинських сіл, а волиняни уникли долі українців, які стали жертвами операції «Вісла». Тому наша відповідь на резолюцію Сейму від 12 липня носитиме адекватний і рівнозначний характер», - відзначив він.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 16
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Вітів, що, з перепою, або з бика впав? Як відомо, сейм не проголосував за "геноцид".
Відповісти
добре.голосували вони сьогодні в 12год.десь..ти думаєш журналісти статю цю писали в 6.00?там може трохи сплять..не за компом як дехто..
Відповісти
ти штатний троль Во "Свобода", тебе видає стиль словесного поносу.
Відповісти
стилем близьким "савєтскім" щоб дойшло скоріше..я безпартійний..на "свободу" часу нема..але на аналіз подій своєю головою часу вистачає..мусить.то як правила дорожнього руху-мусиш знати бо біда рано чи пізно може статись..світ великий крути головою-а не дивись хто з косою...
Відповісти
і поміркований савєт згоден.http://tsn.ua/politika/kravchuk-nazvav-zvernennya-deputativ-do-seymu-polschi-schodo-volinskoyi-tragediyi-zradoyu-302225.html
Відповісти
це Вітів поширює істерію, бо схопив не того "бика за роги". Бик певне московський!
Відповісти
Цей тупий петеушний алкаш може хоть щось толкове зробити? кілька місяців одне і теж заявляє. та ми ще з першого разу поняли шо польша не права навіщо кожен тиждень про це заявляти?
Відповісти
так тримати..в запой обо в забой.."тулкові"..
Відповісти
Скажіть, як таких алкоголіків, як Вітів тримають у Верховній Раді, його місце в наркодиспансері м. Луцька відділення №3...
Відповісти
такі коменти спеціальні....пролетарські..та категорія лохторату напевно інтернетом не так часто користується..ногами треба тобі такі вєсті розносити..чи дійсно на пагони дають план писання..
Відповісти
Вітів, це не Польща наганяє антиукраїнську істерію, а наші "українські" політики.
Відповісти
http://www.istpravda.com.ua/short/2013/03/29/118231/
Відповісти
http://www.istpravda.com.ua/short/2013/07/11/130071/
Відповісти
тут і Ярослав Мудрий ДЛЯ НИХ БАНДИТ http://www.istpravda.com.ua/digest/2011/03/22/32710/
Відповісти
http://r-u.org.ua/politika/9396-news.html
Відповісти
прочитав ВО Свабода - далі не читав...
Відповісти
Останні новини
Польща нагнітає антиукраїнську істерію, – нардеп Вітів
12 липень, 2013, 14:10