На Волині засудили воєнкома-хабарника

На Волині засудили воєнкома-хабарника
Ковельський міськрайсуд присудив колишньому керівнику Рожищенського комісаріату 11 тисяч гривень штрафу за хабарництво.

Правоохоронці встановили, що він отримав хабара обсягом 200 доларів за непризов 22-річного юнака до армії, - пише IA ZIK.

Чоловіка обвинувачували в одержанні неправомірної вигоди за непризов юнака до лав Збройних сил. Той у вересні 2011 року проходив медкомісію в районній лікарні для подальшого працевлаштування. Тоді й з’ясувалося, що у юнака нема військово-облікових документів. Медики повідомили про це райвійськкомат.

Далі версії правоохоронців та звинуваченого розходяться. Стражі закону переконували, що військовий комісар у розмові запропонував юнаку відремонтувати дах у комісаріаті. Натомість, обіцяв не призивати того до армії. Після кількатижневих роздумів юнак відмовився. А комісар натякнув, що це питання можна вирішити і за допомогою готівки. У результаті торгів нібито зійшлися на цифрі 200 доларів.

Через кілька днів юнак передав військовому $ 200, а той, натомість, власноруч склав та видав посвідчення про приписку до призовної дільниці. Аби приховати сліди злочину, комісар буцімто переніс гроші до кабінету невропатолога. Того ж дня його затримали працівники СБУ.

Але військовий категорично відкинув усі звинувачення. Він заявив, що ніяких грошей від постраждалого не отримував, а документ видав законно. Мовляв, як тільки молодик від нього пішов, за 5 хвилин до кабінету завітали працівники СБУ. Вони відразу освітили його руки, на яких нічого не виявили. Почали проводити огляд кабінету, а через 10 – 15 хвилин чомусь ще раз освітили його руки. І тоді заявили, що нібито побачили залишки фарби на його руках. При цьому свої руки, рукавички, тампони перед змивом співробітники УСБУ чомусь не освітлювали.

Більше того, підсудний стверджував, що під час змивів працівник спецслужби намагався протягти тампон до пальців його рук. Коли ж його затримали, то під тиском та умовляннями підписав явку з повинною.

Однак, суд визнав чоловіка винним за двома статтями Кримінального кодексу – у службовому підробленні та хабарництві. Тож його оштрафували на 11 тисяч гривень та заборонили впродовж кількох років обіймати «хлібні» посади у військкоматах.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: суд
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
підсудний стверджував, що під час змивів працівник спецслужби намагався протягти тампон до пальців його рук. Коли ж його затримали, то під тиском та умовляннями підписав явку з повинною - БРЕШЕ ГАД. А ЧОМУ ПІДСУДНИЙ НЕ ГОВОРИТЬ ПРО ВІДЕО ТА АУДІО ЗАПИСИ, НА ЯКИЙ ВИДНО, ЯК ТОЙ ПЕРЕВЕРТЕНЬ У ПОГОНАХ ВИМАГАВ ЦІ ГРОШІ. ТЕ. ЩО СБУШНИКИ ТРОХИ ЛОХАНУЛИСЬ, ТО ФАКТ, АЛЕ ПОТІМ БАБУЛЬКИ ВСЕРІВНО БУЛИ ВІДНАЙДЕНІ. ЙОМУ ПОГАНЦЮ ЩЕ Й ДАЛИ МОЖЛИВІСТЬ ЗВІЛЬНИТИСЬ І ПІТИ НА ПЕНСІЮ. СЛАВА сбу
Відповісти
всі сбушники - підараси
Відповісти
Для воєнкома
Домашню адресу підкажи
Відповісти