У Луцьку збирають підписи за вступ до ЄС. ФОТО

У Луцьку збирають підписи за вступ до ЄС. ФОТО
За ініціативи Асоціації регіонального розвитку в Луцьку почали збір підписів на підтримку вступу України до Європейського Союзу.

Акція розпочалася 12 липня у наметі на Театральній площі Луцька.

Окрім цього волиняни, які хочуть поставити свій підпис, можуть надсилати звернення на е-мейл організації - [email protected]. У листі варто вказати прізвище, ім'я, по батькові особи та її адресу. Окрім цього, приймаються колективні звернення трудових колективів.

Зі слів голови правління Асоціації Петра Гоцалюка, головна мета збору підписів – привернення уваги лучан до процесу підготовки саміту «Східного партнерства» у Вільнюсі, де, можливо, відбудеться підписання угоди про Асоціацію з ЄС.

Підписи лучан, які виступають за членство України в ЄС адресують Президенту України, а також у представництво Європейського Союзу. Гоцалюк сподівається, що ініціативу підтримають і в інших містах.

Саміт, де вирішуватимуть важливе для України питання, має відбутися у жовтні.

Намет зі збору підписів у Луцьку стоятиме кілька днів. У ньому чергують активісти-волонтери.

«Коли будь-хто перебуває у ЄС, навіть не будучи його членом, відчуває себе захищеним. Там поліція працює належно, суди працюють, кожна людина, яка отримує кошти з бюджету, працює як належить. У кожній країні є корупція, але воно настільки мінімізоване, і Україні треба прагнути до таких стандартів», - зазначив Петро Гоцалюк.

Серед переваг вступу до ЄС він називає - економічні - чіткі правила гри на ринку, правові та культурні і гуманітарні чинники.

«Ми близькі з європейськими народами і нам треба з ними співпрацювати», - додав Гоцалюк.

Текст звернення:

«Ми, громадяни України ,усвідомлюючи надзвичайну важливість для майбутнього України , майбутнього наших дітей, підписання угоди про асоціацію на саміті ЄС у Вільнюсі восени 2013 року, звертаємося до Вас з наступним.

Ми усвідомлюємо всю складність завдань, які стоять перед українським суспільством на шляху до євроінтеграції у частині економічних, правових ,політичних реформ, ми прагнемо до втілення європейських стандартів у цих галузях, ми високо цінуємо той кредит довіри, який ми як українське суспільство отримали від євроспільноти під час переговорного процесу про євроінтеграцію, декларуємо особисту готовність кожного, хто підписав це звернення, докласти всіх зусиль, які від нас потрібні, для досягнення якнайшвидшої Євроінтеграції України, закликаємо Вас, шановні панове президенти країн членів ЄС та України, керівників структур ЄС, зробити все від Вас залежне для здійснення євроінтеграційних прагнень України».


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: ЄС
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 11
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А нас там ждут?
Відповісти
тайожний?білі ведмеді приходять самі..рекламу бачив?
Відповісти
був заступником мера, тоді треба було робити справи, а не зараз "їсти" іноземні гранти...
Відповісти
А яка юридична сила цього дійства? Це ЄС вирішує брати нас чи ні.
Відповісти
Легче всего поднять руки и здаться, евросоюзу или руссосоюзу.
Відповісти
Гоцалюк не знає, що вступ в ЕС нічого не принесе українцям, як і, до речі, нічого не приніс вступ у ВТО. Не рахуючи українців-олігархів, які вже давно зі своїми банківськими рахунками, дружинами, дітьми і коханками живуть в ЕС. Звичайно, не в готелях, а в заміських вілах і палацах. Фізику Гоцалюку треба вивчати ази економіки, а підписи збирати можуь пенсіонери з початковою освітою.
Відповісти
не солідно.
Відповісти
А для чого персональні дані, та ще й крупним планом?!
Відповісти
Патрик гоцелюк буде вирiшувати чи вступали нам в ес))))))) смix Тай годi))))))
Відповісти
Ініциатива хороша!Давно пора до Європи.Он де вже прибалти, а ми все стоімо на місті та гадимо один на одного.
Відповісти
Класно.Правильно.Потрібно
Відповісти