Основи правильного догляду за шкірою обличчя: підбираємо щоденні процедури*

Основи правильного догляду за шкірою обличчя: підбираємо щоденні процедури*
Шкірна система - унікальний комплекс тканин, який здійснює безліч ключових для організму функцій, в першу чергу, бар'єрну. Вона стає своєрідним фільтром, через який в організм надходять корисні компоненти косметичних засобів, виводяться токсини, волога для підтримання нормальної терморегуляції. Жоден орган людського тіла не перевищує її за кількістю фізіологічних процесів і площею.
Зовнішній вигляд шкіри відображає якість роботи всіх систем, імунітету, метаболічних процесів. Правильний системний підхід щодо догляду дозволяє поліпшити тонус шкірного покриву, колір, попередити, зменшити появу зморшок.

Особливості будови шкіри

Метаболізм шкіри тісно пов'язаний з обмінними процесами всього організму. В її тканинах проходять специфічні хімічні метаморфози - катаболізм білків, жирів, вироблення колагену, меланіну, кератину, поту. Крім цього, зовнішній покрив виконує роль сховища для лімфи, крові, макро-, мікроелементів. Через нього організм звільняється від продуктів обміну речовин, токсинів, зайвих солей і води.

Анатомічно шкіра утворює трикомпонентну систему і складається з:

• епідермісу (базальний, зернистий, роговий, шиповидний шар);
• дерми;
• підшкірно-жирової клітковини.

Залозистий шар шкіри представлений сальними, потовими залозами.
Через ендокринні проблеми, неправильний догляд вона часто набуває не привабливого вигляду, втрачає еластичність, здоровий відтінок. Усунути більшість косметичних проблем реально завдяки системному використанню якісних засобів догляду, наприклад, лінійки illustrious від бренду Christina.

Головні правила догляду за шкірою

Незалежно від віку важливо мінімізувати вплив на шкіру негативних факторів: ультрафіолету, підвищених температур, механічних пошкоджень, частих запальних процесів. Грамотний догляд дозволить зберегти природний потенціал шкірного покриву, поліпшити вироблення колагену, еластину, підвищити місцевий імунітет і продовжити молодість. Для забезпечення нормального обміну речовин в тканинах необхідно створити індивідуальну схему очищення, живлення, зволоження і захисту.

При цьому враховують тип шкіри, особливості будови, наявність проблем з епідермісом. Жінки в різному віці потребують застосування засобів з різним складом.



Обов'язкові етапи догляду:

1. Ранковий:

• очищаємо молочком, тоніком обличчя, а потім шию по шкірних лініях;
• нанесення денного живильного крему, в тому числі на зону повік.

2. Вечірній:

• очищення лосьйоном, настоєм трав;
• використання нічного крему, маски (2-3 р. в 7 днів).

Система догляду обов'язково повинна включати відвідування професійного косметолога принаймні раз на рік.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.