На Волині відзначать 70-ту річницю виселення українців з Польщі

На Волині готуватимуться до відзначення у 1944 році 70-річниці початку виселення українців із етнічних земель Забужжя польськими, - кажуть у «Свободі».

Відповідний запит депутата Віталія Собка (ВО «Свобода») до голови Волинської ОДА та обласної ради був підтриманий 15 липня 2013 року під час чергової сесії Волинської облради, - повідомили у партійній прес-службі.

«У 2014 році виповнюється 70 років із початку виселення українців Забужжя із предківських земель. Злочинні дії тодішніх політичних режимів, що спочатку мали формальні ознаки «добровільності», закінчились у 1947 році етнічною чисткою українців – сумнозвісною акцією «Вісла».

Вважаю за необхідне розпочати в області підготовку для відзначення цієї Забузької трагедії комплексом різноманітних заходів.

Серед них, вочевидь, доречно готувати спеціальне звернення обласної ради, наукові конференції, круглі столи, матеріали ЗМІ, конкурси на кращі мистецькі твори зазначеної тематики, богослужіння релігійних організацій Волинської ради Церков, упорядкування пам’ятних місць і знаків на Забужжі тощо, спільні заходи з польською стороною – органами державної влади, релігійними та громадськими організаціями», - йдеться у депутатському запиті свободівця.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Волині відзначать 70-ту річницю виселення українців з Польщі
15 липень, 2013, 12:46