Під час «Бандерштату» поговорять про Павліченків

Під час «Бандерштату» поговорять про Павліченків
Під час фестивалю українського опору «Бандерштат» відбудеться зустріч з представниками громадської кампанії «Свободу чесним!»

Активісти виступають на захист сім’ї Павліченків, ‒ повідомляють організатори.

На гутірковій сцені представники цієї протестної кампанії розкажуть детально про справу Павліченків, зокрема про трирічну хвилю акцій на підтримку батька й сина, про ультрас України як основного учасника в боротьбі за волю батька і сина Павліченків.

Довідка


«Справа Павліченків» – справа щодо вбивства 42-річного судді Шевченківського районного суду міста Києва Сергія Зубкова, яке сталося 21 березня 2011 року. Великого резонансу набула після затримання підозрюваних Дмитра Павліченка та його старшого сина Сергія. Думка про неправомірність рішення суду широко поширена серед різних ЗМІ, блогів та соцмереж.
Історія протестів розпочалася ще у 2011 році коли тривав судовий процес, але найбільших масштабів рух набув після оголошення обвинувального вироку 2 жовтня 2012 року. Тоді футбольні фани (молодший Павліченко вболіває за київське «Динамо») всієї України оголосили протест проти міліцейського свавілля та несправедливого суду.
Друзі Павліченків і небайдужі активісти продовжують привертати увагу громадськості до цієї справи.
Можливо, завдяки активності футбольних вболівальників, широкому розголосу у ЗМІ, підтримки музикантів судовий розгляд справи Павліченків ще не закритий.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Під час «Бандерштату» поговорять про Павліченків
15 липень, 2013, 13:56