В Україні користувачів мережі «Вконтакте» ставитимуть на облік, – секретар РНБО

 В Україні користувачів мережі «Вконтакте» ставитимуть на облік, – секретар РНБО
Держава ставитиме на облік осіб, що використовують російську соціальну мережу "ВКонтакте", і в разі продовження поширення забороненого російського контенту вони матимуть справу з Національною поліцією.

Про це заявив секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данилов під час онлайн-конференції "Цифрова трансформація держави: перспективи та ризики кібербезпеки", - передає УНІАН.

"Це їх (користувачів – ред) також відповідальність. Річ у тому, що зараз та система, яка починає працювати, дозволить нам мати інформацію про тих користувачів, які використовують цю соцмережу. Вони всі будуть на обліку. Якщо вони далі будуть поширювати російський контент в Україні, то вони будуть мати проблеми з Нацполіцією", - сказав він.

Крім цього, Данилов повідомив, що РНБО та інші державні органи спільно з міжнародними партнерами планують найближчим часом повністю закрити доступ до "ВКонтакте" в Україні.

Нагадаємо, що навесні 2017 року президент Петро Порошенко своїм указом ввів у дію рішення Ради національної безпеки та оборони про блокування в Україні доступу до російських соцмереж "ВКонтакте", "Однокласники", ресурсів Yandex, Mail.ru, а також про заборону використання бухгалтерського програмного продукту 1С.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Вконтакте це дно, але ставити на облік це вже диктатура якась.
Відповісти
Так повинне ж було бути заблоковане, що не так?
Відповісти
Влада не має ніякого права втручатися до соціальних мереж,це порушення людського права,і ми можемо поширювати ту інформацію ,яка нам потрібна,і не говоріть що маєте право ставити на облік,чи маєте займатися такою фігньою як вк,краще займіться чимось серйозним,ВР краще працюйте!Офігіти отримуючи зп 30000 тис вони таке вирішують, смішно,і ще давайте будем жити як в часи Сталіна,щось не так розтріл
Відповісти
В Ліпіни на облік його не поставили?
Відповісти