Від спиртного рибалка може впасти в кому, - МОЗ

Від спиртного рибалка може впасти в кому, - МОЗ
Лікарі Служби медико-санітарного забезпечення міністерства охорони здоров’я закликають українських рибалок не пити спиртне на риболовлі - алкоголь на зимовій ловлі може викликати кому.

Про це повідомляє ФорУм.

«Під час риболовлі не можна вживати алкогольні напої, оскільки вони сприяють тепловіддачі, а якщо людина довго перебуває на морозі, то внаслідок сильного падіння рівня цукру у крові рибалка може навіть впасти у стан коми», - попереджає начальник служби медико-санітарного забезпечення Микола Бєляєв.

Як розповів лікар, тривале перебування на холодному повітрі сприяє загостренню хронічних захворювань. Також морозне повітря може призвести до переохолодження і відмороження частин тіла рибалки.

«Багато в чому відмороження кінцівок залежить від пози рибалки, який сидить на колінах, погіршуючи доступ крові до своїх кінцівок, - розповів Бєляєв. - Щодо рекомендацій, то я можу порадити: перед виходом на риболовлю рибалка повинен нанести на обличчя, наприклад, дитячий крем - це своєрідна профілактика обмороження».

За словами медика, головне у таких ситуаціях, коли є обмороження чи переохолодження, то перша допомога надається у приміщенні.

«Ніколи не можна давати потерпілому алкоголь, людина повинна зігрітися зсередини, необхідно дати їй чаю, а потім, при необхідності, викликати швидку», - радить лікар.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
ніколи не розуміла зимових рибалок :) це ж як холодно.... бр-р-р-р-рррр...
Відповісти
Останні новини
Від спиртного рибалка може впасти в кому, - МОЗ
08 лютий, 2012, 16:02