Дитсадок на Волині, де виявили спалах гострої кишкової інфекції, не закриватимуть

Дитсадок на Волині, де виявили спалах гострої кишкової інфекції, не закриватимуть
В дитячому садку "Пізнайко" селища Локачі - групове захворювання гострою кишковою інфекцією серед дітей. Захворіли семеро вихованців дошкільного закладу, - розповіла Суспільному завідувачка місцевої амбулаторії Оксана Дубинецька.

Перші троє діток захворіли 22 вересня, - розповіла завідувачка дитсадка Ольга Крупеня. Каже: це двоє братів та сестра із однієї групи. Після них з такими ж симптомами звернулися до лікарів батьки ще чотирьох дітей.

Діти – 3-4-річного віку. Садочок через спалах кишкової інфекції не закривали. Завідувачка Ольга Крупеня каже, що перевірили персонал закладу.

"Я думаю, якби це було пов’язане щось з харчуванням, то захворіли би всі діти. Я впевнена в тому, що це не працівники є носіями цього"

У дитсадку вже побували працівники Держпродспоживслужби. Зі слів медсестри дитсадка Олени Гальчук, вони відібрали зразки страв у холодильнику.

Наразі усі семеро дітей лікуються амбулаторно. Від госпіталізації відмовилися батьки.

Ситуацію з дитсадку прокоментувала лікарка-епідеміологиня Волинського лабораторного центру Валентина Новачевська. З її слів, у закладі ймовірно порушили правила гігієни.

Зі слів начальника відділу Головного управління Держпродспоживслужби в області Назара Орла, результатів лабораторного дослідження відібраних у дитсадку проб чекатимуть 3-5 днів.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Дитсадок на Волині, де виявили спалах гострої кишкової інфекції, не закриватимуть
30 вересень, 2020, 21:56