На Волині скаржаться на кредитний «лохотрон». ВІДЕО

На Волині скаржаться на кредитний «лохотрон». ВІДЕО
Від початку року волиняни 20 разів повідомляли правоохоронців про махінації, які вчиняють кредитні установи.

Для порівняння, в минулі роки їх були одиниці, - повідомили у прокуратурі міста.

Громадяни скаржаться на роботу так званих кредитних спілок, зокрема, ТзОВ «УКРАЇНСЬКИЙ ПРОГРЕСИВНИЙ АЛЬЯНС», СТ «КРЕДОСОЮЗ», ТзОВ «АВТО ЖИТЛО ПЛАН», ТФК «АКТИВ», ПП «ЯТЕС», Б.А.Н.К. «НАРОДНИЙ». Цим структурам люди сплачували кошти обсягом від 1500 до 2400 гривень за послуги з отримання кредиту, однак ані отримати кредит, ані повернути гроші їм не вдалося.

Ці відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань, відкриті кримінальні провадження. Тому прокурори застерігають людей і радять добре обдумати, чи варто вкладати будь-який договір, та обов’язково консультуватися з кваліфікованими юристами.



Привертає увагу громадян заманлива пропозиція надання так званого кредиту - малі відсотки без довідки про доходи. Коли особа звертається до таких структур з метою отримати кредит, то працівники установи, як правило, запевняють її в тому, що вона обов’язково отримає, гарантують, укладають відповідний договір.

Важливо, що в такому документі не зазначено гарантії відповідно до умов договору отримання особою кредиту. За словами прокурорів, такі сумнівні структури не несуть відповідальності за відмову в отриманні кредиту, а також не зобов’язані повернути кошти в разі відмови особи в отриманні кредиту.

Тому прокуратура Луцька застерігає громадян бути уважними і нагадує, що такі дії важко кваліфікувати як шахрайство, тому що в договорах, а традиційно в прикінцевих положеннях, є пункт, яким передбачено, що умови відповідають волевиявленню та дійсним інтересам клієнта.

Правники радять із обережністю ставитися до ситуацій, коли для отримання кредиту пропонують заплатити будь-які кошти, що взагалі суперечить основам кредитування.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Лошарам - лошарову судьбу
Відповісти
каклу - каклове...
Відповісти
Останні новини
На Волині скаржаться на кредитний «лохотрон». ВІДЕО
16 липень, 2013, 12:06