Розповіли, коли візьмуться за користувачів забороненої соцмережі «Вконтакте»

Розповіли, коли візьмуться за користувачів забороненої соцмережі «Вконтакте»
Стратегія кібербезпеки України та стратегія інформаційної безпеки будуть затверджені протягом пів року. РНБО обіцяє обговорити в рамках стратегії кібербезпеки питання обліку користувачів забороненої російської соцмережі "Вконтакте".

Про це повідомили в апараті Ради нацбезпеки й оборони України у відповідь на запит Суспільного про те, яким чином здійснюватиметься цей облік.

"Відповідно до затвердженої Стратегії національної безпеки України протягом пів року буде розроблено нову Стратегію кібербезпеки України, а також стратегію інформаційної безпеки. Питання створення "системи обліку українських користувачів російської соціальної мережі "ВКонтакте" та, за необхідності, інших соцмереж, що знаходяться під контролем держави-агресора, обговорюватиметься в рамках реалізації згаданих стратегій", – йдеться у повідомленні РНБО.

У Раді нацбезпеки та оборони наголосили, що доступ до російських соцмереж з території України становить реальну загрозу національній безпеці, тому "потребує зусиль щодо нейтралізації".

"Російська соцмережа "ВКонтакте", яка перебуває під санкціями з 2017 року, є одним з інформаційно-психологічних засобів цієї гібридної війни, тому користування її ресурсами та розповсюдження відповідного російського контенту в інформаційному просторі України розцінюється як загроза національній безпеці України, що потребує нейтралізації", – зазначається у повідомленні РНБО.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Слава піндосії
Відповісти
Їх потрібно садити.Або на донбас воювати.Заборонили В Контакте то потрібно виконувати.А не продовжувати листування.Якшо наші служби це роблять значить це за для нашої беспеки.
Хто Зареєстрований В Контакте той є Голубарик.
Відповісти
Підтримую покарання тих хто В Контакті
Відповісти
Коли за телеграмм візьметесь? Він також російський. Чи поки білорусам потрібен, то нєхай?
Відповісти
В "Коньтакті" лайно для дебілів ,яких в Україні хватає .
Відповісти