В Україні хочуть змінити правила грошових переказів

В Україні хочуть змінити правила грошових переказів
В Україні пропонують змінити розмір дозволеної суми грошового переказу, яку можна переказувати анонімно – без ідентифікації особи – через банківські термінали.

За новими ж правилами пропонують збільшити цю суму до 25 тис. грн. Відповідну пропозицію відображено в законопроєкті №3686, пише Главком.

Наразі в Україні діє обмеження грошового переказу сумою у 5 тисяч гривень – таку суму можна пересилати без використання карти або пред’явлення документів. Законопроєкт пропонує цю суму збільшити до 25 тисяч гривень.

Також зараз українці без довідок і підтвердження доходів можуть переказувати суму до 400 тис. грн, а банки можуть блокувати підозрілі перекази. Анонімний переказ, з точки зору законодавства, це той, який пройшов без верифікації відправника.

Варто зауважити, що збільшення анонімної суми переказу до 25 тис. грн не підтримали в Головному науково-експертному управлінні Верховної Ради.

«На наш погляд, таке рішення не сприятиме забезпеченню ефективного контролю за потоками незаконних коштів, в тому числі, з огляду на нинішні низькі розміри мінімальної і середньої заробітної плати в Україні. Зауважимо, що в супровідних до проєкту документах відсутнє обґрунтування пропонованої суми грошового переказу», – йдеться в пояснювальній записці.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
В Україні хочуть змінити правила грошових переказів
03 жовтень, 2020, 15:00