Гол «волинян» у ворота «Динамо» ввійшов в історію

 Гол «волинян» у ворота «Динамо» ввійшов в історію
Гол півзахисника «Волині» Ярослава Кінаша у ворота «Динамо» ‒ найбільш ранній точний удар, який кияни отримували на домашньому стадіоні за останні 16 років.

За всю історію виступу «Динамо» в чемпіонатах України це третій такий удар у їхні ворота, ‒ пише Дзеркало тижня.

Нагадаємо, що лучани відкрили рахунок на 2-й хвилині поєдинку стартового туру чемпіонату Премʼєр-ліги України, коли плутанина між центральними захисниками «Динамо» дозволила Еріку Бікфалві віддати точний пас врозріз на Кінаша, який закинув мʼяч повз Олександра Шовковського.

Це третій в історії виступу киян у чемпіонатах України такий удар. У другій першості України у 1992 році Володимир Лютий з «Кривбасу» відкрив рахунок, вразивши ворота воротаря Вальдаса Мартінкенаса. Зрівняти рахунок господарям вдалося лише на 90-й хвилині ‒ героєм став ще зовсім молодий Сергій Ребров.

Та невдача була не першою в сезоні ‒ до цього кияни програли «Зорі», запорізькому «Торпедо», а також зіграли внічию з «Металістом» і «Волинню». Щоправда, незабаром динамівці налагодили свою гру і в драматичній боротьбі з «Дніпром» виграли перший у незалежній Україні чемпіонський титул.

Другий ранній гол стався 5 жовтня 1997: на очах у менш ніж 1000 глядачів, що зібралися на стадіоні «Динамо», львівʼянин Євген Назаров забив також на 1-й хвилині і приніс перемогу своїй команді. У воротах киян грав, як і 16 років по тому, Олександр Шовковський.

Зазначимо, що раніше динамівці встановили клубне антидосягнення, вперше фінішувавши в чемпіонаті України нижче від другого місця.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Гол «волинян» у ворота «Динамо» ввійшов в історію
16 липень, 2013, 14:18