Ветеринари не єдині, хто перевірятиме сферу харчування

Ветеринари не єдині, хто перевірятиме сферу харчування
У складі служби з контролю за харчуванням окрім ветеринарів буде низка інших спеціалістів.

Про це повідомив глава Держветфітослужби України Іван Бісюк, повідомляє Українська правда з посиланням на «Ліга.Бізнес».

«Насправді ветеринари займають трохи більше 27% штату служби. З нами поруч працюють фітосанітари, які контролюють вміст у продуктах гербіцидів і пестицидів. З ними поруч працюють лікарі-епідеміологи. До складу служби також увійдуть технологи, які стежать за тим, як впроваджуються і використовуються технічні умови», – зазначив чиновник.

При цьому технічні умови, підкреслив Бісюк, затверджуватимуться в Міністерстві охорони здоров'я.

«Якщо сьогодні міністерство створює норму і швидко біжить її перевіряти, то в майбутньому контролювати виконання буде інший орган, з яким немає конфлікту інтересів», – сказав він.

Щодо критики реформи з боку головного санітарного лікаря Росії Геннадія Оніщенка, Бісюк натякнув, що з його коментарів випливає, що той не знайомий з впроваджуваною реформою.

«Якщо говорити не про Росспоживнагляд, а про Россільгоспнагляд, з яким ми працюємо і який знає про нашу реформу, то він підтримує нас обома руками. Це написано у них на сайті і було озвучено міністром сільського господарства Росії», – зазначив Бісюк.

Нагадаємо, раніше Бісюк повідомляв, що Держветфітослужба України в повному обсязі зможе контролювати якість і безпеку продуктів харчування.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: споживач
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Ветеринари не єдині, хто перевірятиме сферу харчування
08 лютий, 2012, 16:57