Головний поліцейський країни порівняв дії «луцького», «київського» і «полтавського» терористів

Головний поліцейський країни порівняв дії «луцького», «київського» і «полтавського» терористів
Глава Нацполіції України Ігор Клименко порівняв теракти у Луцьку, Києві і Полтаві та дії терористів.

Про це правоохоронець розповів у інтерв’ю РБК-Україна.

Перш за все Ігор Клименко запевнив, що серія з терактів і захоплення заручників у Луцьку, Полтаві та Києві не пов’язана між собою і не була спецоперацією силовиків.

«Я можу сказати, що Нацполіція точно ніяких спецоперацій не проводила. Такі ситуації з вибухами були не тільки в Києві, в нас вибухівка закладається практично щотижня. Дуже часто це роблять люди, які мають проблеми із психічним здоров’ям. Наприклад, той же полтавський терорист. Як і луцький терорист. Але в більшості випадків це просто злочинці, які хочуть або когось налякати або якісь свої злочинні наміри реалізувати», - сказав головний полісмен України.

Крім того Клименко пояснив дії силовиків при нейтралізації терористів в Луцьку, Полтаві і Києві, адже фактично це були три абсолютно різні сценарії дій правоохоронців при ситуаціях захоплення заручників.

«Ці ситуації були не ідентичні. Щодо ситуації в Луцьку, то там люди в захопленому автобусі сиділи до останньої хвилини і я вважаю, що ми і СБУ спрацювали ефективно. Бо, наприклад, в Києві в банку був один заручник, а в Луцьку їх було більше десяти. По-друге, у Києві ми бачили заручників і терориста через вікна, а в Луцьку всі штори були закриті», - пояснив поліцейський.

Щодо виконання президентом Зеленським вимоги терориста, начальник Нацполіції зазначив, що головне було зберегти життя людей, тому і поліція, і СБУ проводили переговори з терористом стільки, скільки було потрібно, аби люди залишились живими: «Я вважаю, що дорожче людського життя в нас нічого немає і не може бути. Ми достатньо людей вже втратили у війні на Сході. Мені здається, що результат нашої спільної роботи, який, мабуть, можна критикувати зі сторони, це те, що люди залишились живі. І це головна наша заслуга, це основне».

Крім цього Клименко пояснив, що у Луцьку першими на місце події приїхали поліцейські. Тому вони й почали цю операцію до прибуття працівників СБУ, а потім це була вже спільна операція.

Нагадаємо, вранці 21 липня надійшло повідомлення на лінію 102 про те, що у центрі Луцька чоловік захопив автобус із близько 20 заручниками, при собі має вибухівку та зброю.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Хоча... Він і там рюкзаки продаватиме!
Відповісти
Хоча... Він і там рюкзаки продаватиме!
Відповісти
Останні новини
Головний поліцейський країни порівняв дії «луцького», «київського» і «полтавського» терористів
05 жовтень, 2020, 19:20