«Обгризли всі дерева і лізуть у хату»: у місті на Волині люди потерпають від небезпечного шкідника

«Обгризли всі дерева і лізуть у хату»: у місті на Волині люди потерпають від небезпечного шкідника
Рожищани почали помічати на деревах у місті гнізда з павутиною, а волохата гусінь лазить повсюди, забирається навіть у помешкання до людей.

Про це пише Район.Рожище.

Як зазначають фахівці, павутинні гнізда свідчить про другу фазу активності шкідника. Їх варто спалювати. Щодо міграції гусені з дерев, то шкідники вже почали шукати безпечне місце для зимівлі.

Місцева жителька Тетяна розповідає, що з волохатою гусінню бореться вже другий рік, але безрезультатно.

«Використовувала ті засоби, які радили в міській раді. Палила гнізда. Ніякого результату це не принесло, усі дерева обгризли торік й цього року теж. Страшно дивитися на цю пошесть. Зжерли все й тепер лізуть у хату», – розповідає жінка.


Минулого року в Рожищі вперше виявили одного з найнебезпечніших карантинних організмів – американського білого метелика. Тоді вжили заходів з локалізації та ліквідації, запровадили карантинний режим на території всього міста – 1022,3 гектара.


Цьогоріч також очікували значної чисельності шкідника. Про це інформувала провідна спеціалістка відділу прогнозування, фітосанітарної діагностики та аналізу ризиків, управління фітосанітарної безпеки ГУ Держпродспоживслужби у Волинській області Галина Соць.

Як бачимо, усі прогнози справдилися.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Старші люди знищували таку гусінь без хімії.
Намотували ганчірку на паличку потрібної довжини та підпалювали її. Вогнем знищували павутину з личинками та гусінню до моменту поки гусінь не розлізлася. Дереву ніякої школи немає, бо павутина з лечинками та гусінню згоряє миттєво, достатньо не швидко провести вогнем в місці їхнього скупчення. Саме дерево ніяких пошкоджень не зазнає. Головне зробити це ВЧАСНО (виявляти такі місця на ранніх стадіях)не пропускаючи жодного місця з павутиною. Оскільки пошесть займає великі території, то лише спільні зусилля принесуть результат. Ефективність 100 процентів
Відповісти
Останні новини
«Обгризли всі дерева і лізуть у хату»: у місті на Волині люди потерпають від небезпечного шкідника
06 жовтень, 2020, 21:54