Україна введе санкції проти Білорусі

Україна введе санкції проти Білорусі
Україна приєднається до введених раніше санкцій проти Білорусі з боку Європейського союзу.

Про це на брифінгу заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, - пише Главком.

За його словами, питання Білорусі є прикладом того, як працює передбачена угодою про асоціацію конвергенція зовнішніх політик Євросоюзу та України.

«Наша позиція щодо Білорусі є з першого дня початку цієї кризи послідовної і чіткої: ми приєдналися до відповідних заяв Європейського союзу. Що стосується тих санкцій, які вже були введені, ми приєднаємося до них. Що стосується будь-яких нових санкцій, ми будемо діяти за узгодженим алгоритмом, тобто спочатку ЄС приймає санкції, а потім ми розглядаємо питання про приєднання до неї», – повідомив Кулеба.

Нагадаємо, на початку жовтня Євросоюз ввів у дію санкції проти Білорусі. У санкційний список були включені 40 імен.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
не посварилися наші поц рійотичні керманичі?
Відповісти
Білорусія завжди підставляла плече для врегулювання конфлікту на Донбасі......Ідіоти.......
Відповісти
Шановні, що ви курите? У них своя країна і вони самі розберуться у своїх проблемах. Вони ж відносно нас санкції не вводили після зміни влади, хоч наш курс для них став стратегічно невигідний.
Вже вистачить прогинатися під Європу, яка крім стурбованості нам практично нічим не допомогла і не допоможе, не надійтесь. Кілька «подачок» у вигляді кількох мільйонів євро чи доларів я до уваги не беру, бо для багатомільйонної країни це не гроші... Так чому нам хтось постійно має допомагати? Нам ніхто «не должен», потрібно самим заробляти, будувати фабрики в заводи.
Розберіться спочатку з відносинами з Угорщиною, яка будучи в кілька разів меншою країною, шантажуючи блокуванням вступу в ЄС, диктує нам, що робити на Закарпатті, яке фактично поступово ВЖЕ виходить з-під контролю і впливу центральної влади.
Я вже не кажу про відносини з Росією....
Польщі ми не потрібні, окрім як робочої сили.
Ще залишилось посваритись з Румунією, з якою до речі в нас є давній спір за острів Зміїний в Чорному морі, і Болгарією, тоді будемо остаточно щасливі.
Відповісти