У Луцьку пишуть комплексний путівник для туристів

У Луцьку пишуть комплексний путівник для туристів
У Луцьку видадуть туристичний путівник, який розповідати про історію та культурне життя міста.

Про це ВІПу розповіла директор Центру туристичної інформації та послуг Олена Семенюк.

За її словами, ідея створення і власне робота над путівником розпочалася досить давно. Ще в лютому розпочалася робота над створенням текстів та підбором фотографій для видання.

Потреба створення такого буклету обумовлена тим, що наразі Луцьк немає повноцінного комплексного видання, у якому містилася б інформація не тільки про культурні та історичні пам’ятки, але й про заклади міста (готелі, ресторани), а також картографічні матеріали. Існують тільки «вузькопрофільні» путівники, спрямовані тільки на певні аспекти туризму.

«Ми вирішили відкривати Луцьк більше, ніж архітектурний чи історичний», - зауважила Олена Семенюк і додала, що, відштовхуючись від цього, автори путівника вибрали теми, які б хотіли розкрити у виданні. Путівник складатиметься з двох розділів.

Історичну частину написав журналіст Олександр Котис. Вона стосуватиметься як середньовічної історії міста, так і періоду ХХ століття.

Путівник міститиме також інформацію про культурне життя міста, традиційну кухню тощо. У виданні розмістять перелік закладів, де туристи зможуть скуштувати традиційні для Волині смаколики.

До слова, ці заклади визначали як за власним досвідом, так і зважаючи на відгуки клієнтів. Олена Семенюк наголосила, що жодного «проплаченого» розміщення реклами закладів у путівнику не буде.

Окрім того, звісно, в путівнику будуть відомості про музеї, готелі та інші не менш важливі для гостей міста об’єкти, зокрема, про Центр туристичної інформації та послуг. Туристи зможуть знайти інформацію про маршрути громадського транспорту, телефони таксі тощо.

Туристичний путівник планують презентувати у серпні. Наклад буклету становитиме 2 тисячі примірників українською мовою і ще стільки ж – англійською. У планах – видання російською та польською мовами.

Розповсюджуватимуть путівник не тільки у Центрі туристичної інформації, але й у Замку Любарта та закладах міста.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: туризм
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
гарна і давно назріла така ідея нарешті буде зреалізована! вже хочу і собі такий путівник!
Відповісти
Добре що це роблять Котис і Семенюк. Можливо у них погляд свіжіший. А рецензенти у путівника будуть?
Відповісти
Молодці, шо тут сказати..
Відповісти
Останні новини
У Луцьку пишуть комплексний путівник для туристів
17 липень, 2013, 15:15