Пояснили, чому у луцькому пологовому хочуть зробити «коронавірусну» лікарню

Пояснили, чому у луцькому пологовому хочуть зробити «коронавірусну» лікарню
У луцькому пологовому будинку облаштують шпиталь для лікування хворих на коронавірусну інфекцію, попри те, що пацієнти і працівники – проти.

Про це йшлося у четвер, 15 жовтня, під час «бюджетної» комісії Луцькради.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Луцький пологовий будинок перетворять на «коронавірусну» лікарню, персонал і пацієнти – проти. ВІДЕО

Депутат Павло Данильчук відзначив, що в одному з корпусів пологового планують розмістити госпіталь для хворих на коронавірус, однак він просить заборонити вичиняти такі дії, адже це першочергово несе загрозу для породіль, суперечить низці законодавчих норм. Тож обранець громади попросив відшукати інше приміщення для хворих на COVID-19 до 19 жовтня, зокрема у санаторії чи госпіталі.

Радник мера Ігор Поліщук наголосив, що кількість важкохворих та летальних випадків від інфекції значно збільшилася, а в пологовому є необхідні для лікування умови.

«Розглядали багато варіантів, де можна розмістити такий госпіталь. Справа в тому, що у корпусі пологового є розведений кисень (64 точки), а також киснева станція на 3,5 тони», - сказав він. У іншому закладі не мають можливості облаштувати «кисневі» місця, адже це – довготривалий та дороговартісний процес.

За словами Поліщука, епідеміологи, головний санітарний лікар Волині не мають застережень щодо розміщення «коронавірусної» лікарні, адже в акушерському корпусі на першому поверсі уже лікують хворих на коронавірус породіль.

Пологовий будинок працюватиме у штатному режимі, нікого не звільнятимуть, каже радник мера. Тимчасовий шпиталь повністю відокремлять від інших корпусів, зокрема за допомогою спеціальних перегородок.

Начальник управління охорони здоров’я Володимир Лотвін додав, що загалом в «коронавірусному» госпіталі, що розгорнуть у пологовому будинку, буде 250 ліжок для надання допомоги хворим на COVID-19.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 10
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Повилазили медичні "профі"-поліщук(епідеміолог),лотвін-"вірусолог"інша "медична еліта".Тьху...
Відповісти
Зелоного дурману Поліщук накурився?? А чому в пренатальному новенькому не хоче розмістити??
Відповісти
Короновірус посилить цих діточок!
Відповісти
госпіталь УМВС на чернишевського вільний, боголюбська лікарня має місця
Відповісти
Нет слов ;( кто до такого додумался;(
Та все просто, решение принял один чувак в горсовете. Тратится не нужно. + Уберут конкурента, т.к. все поедут подать в перинатальный, который принадлежит палице
Казалось бы глупая идея, но зато убивают всех зайцев сразу
Відповісти
Та все просто, решение принял один чувак в горсовете. Тратится не нужно. + Уберут конкурента, т.к. все поедут подать в перинатальный, который принадлежит палице
Відповісти
Не розумію вашої паніки! Людей необхідно лікувати. Досить розумне рішення. Головною умовою успішного лікування Ковід є кисень. Там він є. Коли вам треба буде допомога перші прийдете в лікарню
Відповісти
Госпіталем УМВС по вул. Чернишевського в м. Луцьку назвати не повертається язик, це не госпіталь, це проста лабораторія з поліклінікою. Він ні до чого не пристосований, там відпочивальня для банальної перезагрузки поліціянтів. А в селі Боголюби Луцького району, корпус №2 сучасне інфекційне відділення в лікарні для важких хворих пацієнтів з коронавірусом і не тільки. То боголюбська лікарня зараз переповнена, ми чекаємо місце, щоб покласти людину з коронавірусом. Так що не пишіть того, в чому не шпрехаєте.
Відповісти
Відповідь на заголовок статті : бо в перинатальному центрі є багато вільних місць для породіль. Відповідь дуже банальна і проста, все вирішують гроші, потрібно відбивати гроші вкладені в перинатальний центр ((
Відповісти
кому ви втираєте? щоб попасти в боголюби треба мати діагноз ковід, а його всім не хочуть давати.
а якщо є вільні місця в перинатальному то кладіть туди! його власник облрада!
Відповісти