У районі на Волині відкрили нову амбулаторію. ФОТО

У районі на Волині відкрили нову амбулаторію. ФОТО
Уже з 25 жовтня цього року жителів села Цир Любешівського району сімейний лікар обслуговуватиме у новій сучасній амбулаторії.

Про це повідомляє пресслужба Волинської ОДА.

Старе приміщення Цирського ФАПу вдалося реконструювати під повноцінну амбулаторію загальної практики сімейної медицини завдяки проєкту Світового банку «Поліпшення охорони здоров'я на службі у людей».

«Це одна із п’яти нових сучасних амбулаторій, які відкривають цьогоріч у Любешівському районі. В цій амбулаторії створені хороші мови, як для пацієнтів, так і для роботи лікарів, – наголосив заступник голови облдержадміністрації Анатолій Костик. – Тож вітаю вас з отриманням нового медичного закладу. Бажаю , щоб ви, шановні мешканці села, зверталися сюди лише для профілактичних оглядів, а не з приводу хвороби».

Загальна кошторисна вартість реконструкції амбулаторії становить понад 4 мільйони гривень.

Будівельні роботи тривали з 2018 року. В амбулаторії замінили всі комунікації, двері та вікна, виконали внутрішні та зовнішні оздоблювальні роботи. Капітально відремонтували кабінети, встановили пандуси для людей з інвалідністю. Для послуг пацієнтів працюватимуть пункт щеплень, кабінет функціональної діагностики, оглядова та маніпуляційний кабінет.

В амбулаторії працюватиме один сімейний лікар. Обслуговуватиме амбулаторія близько 2 тис. мешканців із двох населених пунктів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.