Художній музей Луцька покращить дизайн квитків

Художній музей Луцька покращить дизайн квитків
В управлінні міжнародного співробітництва та туризму Луцької міської ради запропонували музейникам методи покращення їхньої роботи.

Про це говорили 8 лютого під час зустрічі директорів луцьких музеїв із мером Миколою Романюком.

Як зазначила головний спеціаліст відділу проектної діяльності управління міжнародного співробітництва та туризму Луцької міської ради Ліна Остапчук, у 2011 році найпопулярнішими для туристів були Музей Волинської ікони та обласний краєзнавчий музей.

«Загалом ці два заклади протягом року відвідали 64 тисячі осіб. Але це дуже мало», - заявила Остапчук.

За словами головного спеціаліста, є цілий комплекс заходів, які допоможуть підвищити відвідуваність музеїв і загалом туристичну привабливість Луцька. Одним із таких кроків пропонують перенести вихідні з суботи та неділі на інші дні. Адже для більшості лучан і туристів зручно відвідувати музеї саме в суботу чи неділю.

Також в управлінні хочуть підвищити ціни вхідних квитків.

«Зараз ціна квитків дуже мала і це, швидше, відлякує людей, аніж приваблює. Бо в них складається враження, що низщька ціна принижує музеї. Якщо дешево, то нібито нема на що дивитися в в експозиції», - пояснює Ліна Остапчук.

Друк буклетів польською та англійською мовами вважають в управління дуже необхідним. Крім того, інформацію на сайтах музеїв треба перекласти на інші мови, а також зробити електронні 3D-тури.

«Для туриста першим кроком для поїздки є інформація в інтернеті. Якщо він не знайде зрозумілою для себе мовою інформацію, то він просто не знатиме про існування музею, який потенційно для нього може бути цікавим. А з допомогою 3D-турів людина може ознайомитися, яка ситуація в музеї», - заявила Остапчук.

Серед інших заходів – встановлення двомовних вказівників на вулицях міста про розміщення музеїв, участь закладів у Ночі музеїв, зовнішнє освітлення будівель, різні промо-акції.

Директор Музею Волинської ікони Тетяна Єлісєєва вважає, що варто зробити різну ціну вхідного квитка для українців та іноземних туристів.

«Це нормальна практика. Так є в усіх європейських музеях. Ціна для іноземного туриста має бути вищою»,- заявила Єлісєєва.

Директор Луцького художнього музею Зоя Навроцька розповіла, що вони уже готуються друкувати квитки з логотипом міста.

«Ми зробимо цікавий дизайн і будемо продавати гарні квитки», - заявила Навроцька.

Загалом музейники схвально відгукнулися на пропозиції управління, а міський голова Микола Романюк заявив: 2012 рік умовно є роком музеїв у Луцьку.

«В цьому напрямі будемо активно працювати», - заявив Романюк.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Художній музей Луцька покращить дизайн квитків
09 лютий, 2012, 09:22