В Україну намагалися ввезти китайські маски на 8,5 мільйонів гривень за підробними документами

В Україну намагалися ввезти китайські маски на 8,5 мільйонів гривень за підробними документами
У міжнародному аеропорту “Бориспіль” митники вилучили понад 2 млн медичних масок вартістю понад 8,5 млн гривень, які намагалися ввезти до України за підробленими документами та за заниженою вартістю в 11 разів.

Про це інформує пресслужба Київської митниці Держмитслужби.

Зазначається, що вантаж, загальною вагою в сім тонн, прибув до України авіарейсом з Китаю і його розмістили на складі тимчасового зберігання в аеропорту “Бориспіль”. Одержувачем значилося підприємство з Хмельницької області.

Під час митного оформлення в Київській митниці представник компанії-імпортера надав комерційні документи на маски і вказав вартість вантажу у 28 тисяч доларів.


Митники провели додатковий огляд і на одній з пакувальних коробок виявили прикріплені оригінали документів з мокрими печатками: інвойсу на суму 300 тис. доларів та пакувального аркуша до інвойсу на адресу підприємства-отримувача вантажу. Тоді й з’ясувалася відмінність у вказаній ціні вантажу.

Під час порівняння інвойсів, виявленого під час митного огляду та наданого імпортером як підставу для митного оформлення, митники встановили суттєву відмінність лише за однією ознакою – вартістю товару. Таким чином, підприємство намагалось використати підроблений інвойс, занизивши вартість вантажу майже в 11 разів, що могло б призвести до втрат у бюджеті.

За цим фактом Київська митниця склала протокол про порушення митних правил за ст. 483 Митного кодексу України. Товар вартістю понад 8,5 мільйона гривень вилучили, а матеріали справи скерують до суду.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
В Україну намагалися ввезти китайські маски на 8,5 мільйонів гривень за підробними документами
17 жовтень, 2020, 01:27